Cum lucrează în interesul tău informaţiile pe care le obţii de la KRUK, pentru stingerea datoriei

Sursa poza: ro.kruk.eu

Obiectivul celor mai multe persoane cu datorii este acela de a stinge cât mai repede o datorie, iar informarea este un pas important în acest demers.

Pe de o parte, debitorii vor putea să comunice mai eficient cu recuperatorii de creanţe, iar pe de altă parte vor putea să identifice modalităţi prin care să îşi plătească rapid ratele, fără a face modificări drastice în buget. În mod cert, deţinerea unor informaţii concrete referitoare la demersul de prescriere datorii la KRUK reprezintă unul dintre aspectele de interes pentru client.

KRUK te informează! Care este termenul pentru prescrierea datoriilor?

Înainte de toate, este important ca un client să ştie ce înseamnă prescrierea datoriilor. KRUK te informează în acest sens, cel mai important lucru fiind că acest concept nu este sinonim cu cel al ştergerii datoriei. Prescrierea unei datorii se referă la metoda prin care se blochează orice executare silită, acest lucru fiind valabil şi în cazul executărilor demarate în baza unei hotărâri judecătoreşti.

Această procedură este o modalitate de apărare în faţa unor executări silite ilegale. Cu toate acestea, datoria încă există, iar după expirarea termenului de prescripţie, creditorul poate recurge la o serie limitată de posibilităţi de utilizare a asistentei instanţelor. De regulă, termenul pentru prescrierea datoriilor este de 3 ani, dar nu se exclud şi alte termene. În acest sens, debitorii pot consulta următoarele articole din noul cod civil: Art. 2520, Art. 2519, Art. 2518.

Punerea în întârziere. Ce spune legea?

Instanţa judecătorească este singura autoritate competentă să constate o prescripţie atunci când un client  îşi expune apărarea. Potrivit legii, un client este pus în întârziere după ce creditorul şi cesionarul i-au solicitat acestuia să ramburseze datoria, însă fără succes.

Aşa cum indica articolul 2540 din noul Cod Civil, prescripţia se întrerupe prin punerea în întârziere a beneficiarului prescripţiei numai dacă după aceasta urmează chemarea lui în judecată în termen de 6 luni de la data punerii în întârziere. Unul dintre efectele punerii în întârziere este începerea curgerii unei alte prescripţii, în condiţiile în care întreruperea prescripţiei extinctive a fost înregistrată.

Ratele se pot plăti la timp! La ce metode pot apela clienții?

KRUK oferă clienţilor săi nu numai informaţii utile privind prescrierea datoriilor, dar pune la dispoziţia acestora şi instrumente ce pot fi valorificate pentru stingerea mai rapidă a unei datorii.

Ratele se pot plăti la timp dacă clientul beneficiază de o abordare personalizată şi îi sunt oferite soluţii adaptate situaţiei sale financiare, acesta fiind unul dintre principiile în jurul cărora gravitează activitatea companiei KRUK.

Mai departe, bugetul poate fi eficientizat cu câteva modificări, astfel încât la finalul lunii să rămână suficienţi bani pentru plata ratelor. De exemplu, persoana cu datorii poate să îşi organizeze în avans bugetul şi să vadă care sunt cheltuielile la care poate renunţa integral sau pe care le poate reduce, folosind calculatorul bugetului personal.

Prin urmare, stingerea datoriilor se poate concretiza odată ce clientul obţine o imagine clară asupra procedurii de prescriere a datoriei, dacă este cazul, precum şi atunci când foloseşte strategii inteligente de optimizare a bugetului şi beneficiază de o abordare pro-client dezvoltată de KRUK România în vederea achitării ratelor la timp.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Publicitate