Modalități prin care poți crește confortul și satisfacția angajaților la locul de muncă

Angajații fericiți la locul de muncă sunt și angajați eficienți și proactivi, care caută soluții la problemele care apar și vin cu idei de îmbunătățire a modului de lucru. Astfel de angajați trebuie păstrați nu doar pentru că sunt productivi, ci și pentru că mențin o atmosferă destinsă la locul de muncă. Iată câteva modalități prin care poți crește confortul și satisfacția angajaților tăi!

Optează pentru un design ergonomic al spațiului de lucru

Dacă vorbim de angajați care îți petrec 8 ore din zi în fața unui birou, designul ergonomic al mobilierului nu este un moft, ci o necesitate. Alege o masă birou potrivită pentru activitatea pe care o fac angajații și un scaun de birou care asigură suportul necesar pentru coloană. În acest fel nu se vor mai ridica de la birou cu dureri de spate și cu gândul să stea acasă a doua zi din cauza disconfortului. Investiția într-o mobilă office de calitate, care să se plieze pe nevoile angajaților este una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua pentru confortul lor. 

Menține spațiul de lucru ordonat și curat

Un mediu de lucru curat și mereu organizat ajută la construirea unei atmosfere plăcute și la creșterea eficienței. Optează pentru un dulap birou care să îi ajute pe angajați să ține documentele în ordine, oferă-le cât mai multe spații de depozitare și apelează la o firmă care să vină periodic să facă curățenie. Angajații vor veni cu mai mult entuziasm într-un birou ordonat și curat. 

Amenajează spații de relaxare

Pauzele întrerup fluxul muncii, însă în același timp ajută și la relaxarea angajaților. Amenajează spații de relaxare în care angajații se pot retrage pentru a savura o cafea, pentru a citi câteva rânduri dintr-o carte sau a purta o discuție între ei. Stabilește și câteva reguli cu privire la folosirea acestui spațiu de relaxare – spre exemplu, le poți acorda o oră pauză pe care să și-o împartă cum doresc. Poate unii își vor dori să își petreacă o oră ascultând muzică, alții vor dori să bea o cafea și să scrie câteva rânduri într-un jurnal. Important este ca la finalul zilei, angajații să nu mai plece acasă stresați și obosiți, ci relaxați și fericiți. 

Solicită feedback constant angajaților

Organizează ședințe nu doar pentru sarcinile ce țin de lucru, ci și pentru a afla de la angajați care sunt nevoile lor și cum pot fi îmbunătățite condițiile de lucru. În momentul în care implici angajații în astfel de discuții, chiar dacă nu vei implementa toate ideile lor, aceștia se vor simți ascultați, iar stima lor de sine va crește. Nu te limita doar la statutul de șef, ci comportă-te mai degrabă ca un coleg de echipă. 

După cum poți vedea, nu trebuie să faci eforturi foarte mari pentru a-ți menține angajații fericiți. Unele investiții (în mobilierul de la Fibră Lemn sau în spații de relaxare) se fac o singură dată, însă angajații vor beneficia de ele mulți ani de acum încolo.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial