Top 3 atracții mai puțin cunoscute în Corfu

Vlacherna and mouse island

Plaje animate, locuri de poveste unde poți să petreci ore în șir și insulițe desprinse parcă din mitologie… este oferta de vacanță a insulei Corfu pe care merită să o descoperi pas cu pas la o plimbare cu mașina de-a lungul țărmului Mării Ionice.

Moraitika

Este una dintre cele animate stațiuni turistice ale insulei Corfu, fiind situată în fața unei plaje perfecte în imediata apropiere a orașului Corfu. Plaja este ideală pentru înot, scuba diving și cursuri de scufundări. Satul vechi de pe dealul din stațiune este cunoscut sub numele de Ano Moraitika, fiind practic neatins de turism.

Vei descoperi aici micile case și alei îmbrăcate cu flori bougainvillea și, urcând pe deal, ajungi Biserica Theotokou Kimiseos cu un turn clopotniță ciudat și o priveliște minunată asupra țărmului.

În Moraitika, există o mulțime de cluburi pline de viață și discoteci deschise până târziu stațiunea fiind ideală pentru familiile și cuplurile tinere care își doresc distracție într-un buget mediu.

Kanoni & Insula Șoarecelui

La numai 8 km distanță de orașul Corfu sau la o plimbare de 30 de minute de-a lungul coastei de sud găsești peninsula Kanoni unde vei avea parte de vederi uimitoare cu valurile mării și zonele verzi care înconjoară peninsula.

Kanoni a fost numită după bateria de artilerie stabilită aici de către francezi în 1798. Unul dintre tunurile bateriei este păstrat la centrul turistic de aici. Kanoni este separat de restul insulei de Lacul Halikiopoulou, iar podul îngust poate fi folosit pentru o plimbare frumoasă pe jos sau cu bicicleta.

Aici se află cele două insule mici pe care le poți vedea de multe ori în broșuri: una este insulița de Vlaherna, alta este Pontikonisi sau Mouse Island.

De pe peninsula Kanoni admiri cele două insule care oferă cel mai frumos fundal din Corfu. Vlaherna este insula mică, complet ocupată de o mică mănăstire din secolul al XII-lea cu icoane ale sfintei Fecioare de Vlaherna. Din Vlaherna Island poți lua barca spre Mouse Island – insula deluroasă, cu o mănăstire din secolul al XIII-lea.

Potrivit legendei, insula s-a format când nava pe care Ulysse se întorcea în Ithaca a fost transformată în piatră de Poseidon. Corfioți povestesc că numele insulei provine de la copacii mari i-au dat insulei forma de șoricel; alții spun că scările albe care urcă la capela din vârful dealului seamnă cu codița unui șoarece.

Castelul Îngerilor

Aggelokastro a fost construit în secolul al XIII-lea de către Michael Angelo B, fiul Arhiepiscopului Michael Angelo Á. Tradiția spune că fondatorul a fost în căutarea celei mai periculoase și mai abrupte stânci, pentru a construi pe ea o fortăreață cu scopul de a proteja locuitorii de pirați, dar și de venețieni.

La intrarea în castel este o poartă boltită, iar, în interior, ruinele camerelor și ale odăilor în care se păstrau bunătățile. În partea de sus a cetății se află biserica dedicată Arhanghelilor Mihail și Gavril cu o frescă a Fecioarei Maria.

Castelul se află pe o stâncă la 609 metri altitudine și punctele de vedere de acolo sunt cu adevărat uimitoare! Poți admira de aici orașul Corfu și vârfurile munților.

După ce ai făcut plajă în Paleokastritsa vino aici pentru apusul de soare! Exploreaza satul Lakones și savurează o băutură la terasa unuia dintre restaurantele de acolo, o experiență cu adevărat inspirată!

Oferta sejur Corfu 2014

Autor:  Steluța Năstase

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta