5 mișcări de stretching contra durerilor de spate

Fă-ți un obicei nou din aceste cinci mișcări de stretching pentru acasă și nu te va mai durea spatele! Sunt simple și nici nu ai nevoie de mult timp să le faci!

femeie-dureri-spate-2

 foto dureri de spate via Shutterstock

Genunchiul la piept

Mișcările acestea sunt bune pentru mișcările lombare, pentru fese și coapse. Întinde-te pe spate cu genunchii flexați, picioarele întinse și brațele pe lângă corp. Încordează-ți mușchii abdominali și trage câte un genunchi la piept, ținând tibia cu ambele mâini. În același timp, întinde bine celălalt picior. Ține genunchiul la piept 20 de secunde, apoi întoarce-te în poziția inițială. Repetă cu celălalt picior.

Exercițiul care întinde coloana

Exercițiul acesta este bun mai ales dimineața, când te întinzi. Se face ușor:

Stai întinsă pe spate, cu brațele pe lângă corp și genunchii îndoiți și îndreptați spre tavan. Întinde capul spre stânga, în timp ce picioarele îndoite se duc în direcția opusă cu tot cu șold. Menține poziția timp de 20 de secunde, apoi revino în poziția inițială. Repetă și pentru partea cealaltă a corpului.

Coapse întinse bine

Exercițiul acesta se face stând în picioare, având și un spătar de scaun ca punct de sprijin. Stai dreaptă, cu o mână pe spătar. Ridică un picior cu călcâiul cât mai aproape de posterior, prinde glezna cu mâna și trage piciorul în sus, fără să te forțezi. Ține poziția pentru 30 de secunde, apoi lasă piciorul jos. odihnește-te cinci secunde, apoi repetă și cu celălalt picior.

Fandări joase

Poziția de început este în genunchi, cu posteriorul ridicat (nu lăsat pe călcâie). Stai cu spatele cât mai drept. Un picior se duce în față ca în fandare, iar tibia face un unghi de 90 de grade cu coapsa. Celălalt picior rămâne în genunchi (dacă ai probleme cu genunchii, poți folosi o pernă). Sprijină-te pe piciorul din față și lasă-te pe el ușor, până simți că mușchii piciorului din spate se întind. Ține poziția 30 de secunde, apoi revino la poziția inițială. Repetă pentru celălt picior.

Exercițiu pentru tot spatele

Stai în genunchiu, cu șezutul pe călcâie. Lasă-ți corpul în față, până ce te poți sprijini cu coatele de podea. Lasă capul în jos și flexează tot spatele, arcuindu-l în sus (ar trebui să arate ca spatele unei pisici speriate). Ține 10 secunde, apoi ridică-ți capul și arcuiește-ți spatele invers. Ține alte 10 secunde. Repetă de 2-3 ori. Atenție! Treci de la o poziție la alta lin, fără mișcări bruște!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate