5 greșeli pe care le faci atunci când urmezi o cură de slăbire. Acesta ar putea fi motivul pentru care nu reușești să ajungi la forma fizică pe care ți-o dorești

5 greșeli pe care le faci atunci când urmezi o cură de slăbire

Curele de slăbire încă se bucură de un succes fantastic, mai ales înainte de începerea sezonului estival. Dacă în restul anului oamenii au tendința de a adopta o atitudine mult mai relaxată când vine vorba despre aspectul lor fizic, vara, atunci când mersul la plajă ne determină să ne expunem mai mult silueta, interesul pentru diete și sport este unul ridicat.

În cele mai multe dintre cazuri, venirea verii înseamnă pentru multe persoane adoptarea unui regim alimentar mult mai strict. Apelând la dietele drastice, oamenii își propun să piardă acele kilograme în plus până la concediu, fără să cunoască riscurile la care se expun alegând această metodă mai ușoară.

5 greșeli pe care le faci atunci când urmezi o cură de slăbire

Dietele fulger au avantajul de a oferi rezultate rapid, dar cu toate acestea, transformările nu se păstrează de-a lungul timpului. Antrenorul Răzvan Stratulat este de părere că există 5 greșeli mari pe care oamenii le fac atunci când urmează o cură de slăbire și care pot împiedica apariția rezultatelor.

1. Obținerea rezultatelor peste noapte

Timpul este cel mai important factor când vine vorba despre dietele de slăbire. Cu cât se pierd mai multe kilograme într-un timp scurt, cu atât dieta are mai mult succes. Răzvan Stratulat le recomandă celor care doresc să slăbescă să facă acest lucru treptat. Slăbitul într-un mod nesănătos poate încetini metabolismul, iar revenirea la stilul de viață obișnuit va duce la acumularea unui număr și mai mare de kilograme.

2. Înfometarea

Înfometarea este o altă greșeală pe care o mulțime de persoane preocupate de aspectul lor fizic ajung să o facă. Cântarul poate arăta mai puțin în momentul în care apar restricții alimentare, dar cum acest lucru nu poate fi menținut o perioadă lungă de timp, riscul de a ceda poate să apară în orice clipă. Răzvan Stratulat spune că secretul constă în renunțarea la alimentele interzise treptat.

3. Lipsa efortului fizic

O mulțime de persoane cred că doar dieta poate rezolva problema kilogramelor în plus. Ei bine, regimul alimentar nu va funcționa în lipsa unui program regulat de exerciții fizice. Cu toate că programul încărcat îi poate împiedica pe mulți să meargă la sală, 15 minute de mers pe jos, urcatul scărilor sau o scurtă înviorare ar putea veni în completarea dietei, ajutând la obținerea celor mai bune rezultate.

4. Număratul caloriilor

Nu doar că este obositor, dar poate deveni și frustrant acest obicei, mai ales în situațiile în care limita impusă este depășită. Răzvan Stratulat atrage atenție că nu doar numărul caloriilor este important, ci și sursa din care acestea provin. Astfel, un număr mai mare de calorii din proteine poate avea un impact mai puțin vizibil asupra siluetei, comparativ cu un număr mai mic obținut din zaharuri.

5. Ignorarea recompenselor

Chiar dacă poate părea o joacă de copii, recompensele sunt esențiale pentru obținerea celor mai bune rezultate. Micile bonusuri pot stimula organismul și psihicul, fiind elemente importante în drumul către obținerea unei siluete de vis.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cât de des ar trebui să îți schimbi peria de păr?

Plantele care îți îmbunătățesc memoria și îți stimulează activitatea creierului

Elena Pagu, vlogger internațional la 92 de ani. Ce a determinat-o să devină activă în mediul online?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse