Cât de des ar trebui să îți schimbi peria de păr?

cât de des ar trebui să îți schimbi peria de păr

Perierea părului este un obicei zilnic și pe care nu îl omitem niciodată, motiv pentru care peria de păr ocupă un rol foarte important în viața noastră. Cu toate că o curățăm în permanență, multora dintre noi ni se întâmplă să avem aceeași perie de păr ani întregi, fără să considerăm acest lucru ca fiind o greșeală.

Peria de păr intră în contact cu produsele de styling pe care le folosim, cu scalpul și astfel pe suprafața ei ajung o mulțime de impurități. Simpla curățare a periei de păr nu este suficientă, ci este nevoie ca la un anumit interval de timp, aceasta să fie înlocuită cu una nouă.

Cât de des ar trebui să îți schimbi peria de păr?

Cu toate că multe dintre noi ajungem să înlocuim peria de păr cu una nouă doar în momentul în care aceasta se deteriorează sau după ani de folosire, specialiștii în frumusețe atrag atenția că acest obicei poate avea un impact negativ asupra sănătății firului de păr. În momentul în care peria este plină de păr și de impurități, perierea nu se mai face într-un mod corect, cea ce duce la ruperea firelor de păr. În plus, pentru că pe suprafața periei pot rămâne urme de fixativ, ceară, spumă sau orice alt produs de styling, acest lucru poate modifica aspectul părului proaspăt spălat, făcându-l să se îngrașe mai repede și să aibă un aspect neîngrijit, potrivit womenshealthmag.com.

Pe lângă impactul pe care îl are la nivel estetic, o perie de păr foarte veche poate reprezenta un mediu care duce la dezvoltarea bacteriilor, ceea ce atrage după sine apariția problemelor dermatologice la nivelul scalpului, iritațiilor sau mâncărimilor.

Curățarea periei în fiecare zi este regula care poate ține la distanță problemele dermatologice ale scalpului, iar în funcție de calitatea periei și de ritmul de utilizare, acesta ar trebui schimbată o dată la șase luni sau o dată pe an.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum aplici corect crema cu factor de protecție solară? Uite ce cantitate ar trebui să folosești pentru a-ți proteja pielea

De ce nu ar trebui să folosești un prosop pentru a-ți usca fața? Obiceiul care îți poate afecta tenul

Cum îți faci manichiura în această vară? Culorile la modă în sezonul estival

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse