4 strategii deștepte care te vor ajuta să-ți organizezi mai bine timpul

4 strategii deștepte care te vor ajuta să-ți organizezi mai bine timpul

Un bun management al timpului se poate obține foarte ușor, dacă îți pui la punct un program zilnic și îl respecți cu strictețe. În plus, va trebui să elimini din rutina ta acele obiceiuri care nu numai că te încurcă, dar îți și complică inutil viața, fiind un factor important de stres.

Iată care sunt cele 4  lucruri la care trebuie să renunți neapărat chiar astăzi, dar și stategiile prin care poți face asta:

 1. Nu mai pierde timp în trafic

Nu mai pleca de acasă fără să ai un traseu stabilit. În acest fel nu te vei mai abate de la rută, pierzând astfel timp prețios, dar adăugând și puncte la factorul sters. Evită să intri pe străduțe înguste, de unde, dacă se formează ambuteiaje, va fi greu să ieși. Traficul pe bulevardele mari, chiar dacă este aglomerat, se va mișca mai repede.

Apoi, trebuie să iei în considerare și amplasamentul locului tău de muncă. În București există parcuri de birouri bine plasate, gândite special pentru a rezolva problema timpului pierdut în trafic. West Gate Business Park, deținut de Liviu Tudor, este un exemplu bun. Potrivit unui studiu al companiei Reveal, aproximativ 50% dintre angajații cu birouri aici fac mai puțin de jumătate de oră până la locul de muncă. Locația serviciului este un factor la care puține persoane se gândesc atunci când caută un loc de muncă, însă unul demn de luat în considerare dacă vrei să câștigi timp dimineața.

 1. Nu-ți mai verifica mailul la fiecare 5 minute

De fiecare dată când te oprești dintr-un task pentru a verifica mailul, îți pierzi concentrarea. În plus, pierzi timp până îți recapeți ritmul la care lucrai. Tocmai de aceea ar trebui să stabilești trei momente din zi în care să verifici mailul. Și nu ar trebui să te abați de la acest program decât dacă aștepți un răspuns important, legat de misiunea pe care o ai de îndeplinit chiar în acel moment.

Strategia poate fi aplicată și cu smartphone-ul. Mulți angajați pierd timp prețios, verificându-și apelurile, mesajele sau alertele de aplicații imediat ce le primesc. Renunță la acest obicei, dacă activitatea ta nu depinde de acest lucru.

 1. Evită să te mai lași angrenată în conversații inutile

Dacă ești constant întreruptă de colegi, este foate posibil ca tu să fii cea care îi invită, indirect, la conversație. Nu este cazul să disperi, însă. Este un defect întâlnit la majoritatea angajaților, mai ales la persoanele care obișnuiesc să amâne lucruri până în ultimul moment. Învață să închizi ușa și la propriu, și la figurat:

 • Dacă ai un birou separat, alege două momente din zi în care să stai cu ușa închisă;
 • Încearcă să identifici încă de la începutul zilei care sunt sarcinile care au nevoie de toată atenția ta și tratează-le ca atare;
 • Când ai ceva important de făcut, roagă-i într-un mod diplomat pe colegii tăi să nu te întrerupă;
 • Dă telefonul pe silențios – este unul dintre gadgeturile care ne mănâncă cel mai mult timp;
 • Închide Facebook-ul, Istagram-ul și mailul;
 • Dacă jobul tău nu depinde de internet, închide conexiunea;

Există o disciplină a muncii neîntrerupte, care, odată însușită, te va ajuta să îți organizezi mult mai eficient întreaga zi și să ai mai mult timp liber pentru activități care îți fac plăcere și te încarcă sufletește.

 1. Nu mai amâna lucruri

Există două tipuri de a amâna lucrurile pe care le avem de făcut. Unii angajați pur li simplu stau pe Facebook sau joacă Solitaire în loc să lucreze, alții aleg conștient să rezolve task-uri mai puțin importante și evită să facă ceea ce e cu adevărat vital și urgent. De mult ori, nici măcar nu își dau seama că fac ceva greșit.

Dacă faci parte din ultima categorie, află că timpul petrecut cu astfel de sarcini neimportante este un pas înapoi, mai ales atunci când sunt persoane care așteaptă după lucrurile esențiale pe care le ai de făcut. Există însă metode prin care poți evita asta:

 • Fă o listă cu lucrurile importante și rezolvă-le pe acestea prima dată. Trebuie, în acest sens, să înveți să identifici care sunt acestea și de ce sunt ele vitale pentru compania în care lucrezi;
 • Stabilește-ți un program al lucrurilor pe care să le faci și momentul din zi în care să le faci. În acest fel va fi mai greu să te abați de la program;
 • Setează alarme care să-ți amintească când întervine un lucru important în programul tău zilnic.

Tu ce strategii folosești pentru a câștiga timp? Funcționează aceste strategii?

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse