Copilăria noastră în imagini de neuitat

Pentru că astăzi este Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului din întreaga lume, ne-am  gândit să facem un salt înapoi în timp. Ne întoarcem în vremurile când copilăria era despre bucurie și joc, și când transformam griul în culori multicolore fără să știm de drepturi sau egalități de șanse. Nu aveam capace de securitate la medicamente, iar leagănele erau din fier cu muchii ascuțite, unele ruginite. Ne strigam ca să ieșim la joacă sau la plimbare pe străzi, și cumva, chiar și fără telefoane mobile, ne găseam unii cu alții… inexplicabil!!

Câți dintre noi aveau apărătoare la cap, coate, genunchi când ne dădeam cu rolele sau cu bicicleta și cine n-a băut apă de la robinet sau de la cișmelele rămase după demolările abuzive? Mâncam fructele verzi, n-aveam răbdare să se coacă și nu ne înghesuiam în camerele de gardă ale dispensarelor și spitalelor, suspecți de enterecolită. Când ne era foame, șterpeleam un colț de pâine albă din făină cu gluten, dar nu eram supraponderali și habar n-aveam de celulită și diete. Nu știam de boala celiacă, ADHD sau dereglare comportamentală. Știam colinde, săream elasticul și făceam “roata ca Nadia”.

Ne jucam Rațele și vânătorii, Hoții și Vardiștii, Nu te supăra, Frate,  V-ați ascunselea, Flori, filme, fete și băieți, și invariabil cineva câștiga, iar alții pierdeau, dar nu eram trimiși la terapie pentru a învăța regulile vieții.

Nu știm dacă a fost mai bine sau mai rău, în fond, fiecare generație pierde și câștigă câte ceva…

Foto: Facebook/Copilăria anilor 80-90

Vezi și:

9 motive pentru care ar trebui să incluzi varza roșie în alimentația ta. Ce beneficii are pentru sănătate?

Eliminarea amigdalelor favorizează infecțiile respiratorii? Mit sau realitate: părerea specialistului

Mesaje super-haioase de Sfinții Mihail și Gavriil

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri