Eliminarea amigdalelor favorizează infecțiile respiratorii? Mit sau realitate: părerea specialistului


Este sezonul virozelor respiratorii și foarte mulți dintre noi suntem deja afectați de răceli. În lupta cu infecțiile respiratorii, capacitatea de reacție a organismului și scutul de apărare sunt extrem de importante și e bine de știut că primul ajutor îl găsim în natură și nu în sertarul cu medicamente. Tratamentele specifice nu includ antibiotice, acestea fiind complet ineficiente în caz de viroze și răceli simple. Una din primele simptome cu care ne confruntăm este inflamarea amigdalelor, iată de ce tratamentul țintit antiinflamator și antitermic este obligatoriu.
Gama de produse Respiratory Protect – de la Secom susține sănătatea și funcțiile sistemului respirator
În situația în care ne confruntăm cu mai multe infecții respiratorii cu localizare în zona amigdalelor medicul specialist poate recomanda îndepărtarea lor deși tendința actuală este de a trata corespunzător episoadele de amigdalită cronică.
Totuși se spune că eliminarea amigdalelor favorizează infecțiile respiratorii. Am întrebat-o pe doamna doctor Veronica Șurlea în emisiunea Lifestyle Sănătos, în ce măsură acest lucru este mit sau realitate.
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Lifestyle sănătos