9 motive pentru care ar trebui să incluzi varza roșie în alimentația ta. Ce beneficii are pentru sănătate?


Consumată în cantități mai mici decât celebra varză albă, varza roșie are o mulțime de beneficii pentru sănătate și nu ar trebui să lipsească din dieta unei persoane care își dorește un stil de viață sănătos și echilibrat.

Dacă ar fi să facem o comparație legată strict de gust, varza roșie este mult mai dulce decât cea albă, dar și mai puțin piperată. În plus, din punct de vedere nutrițional, aceasta oferă organismului o mulțime de substanțe care asigură buna funcționare a acestuia. Gătită sau sub formă de salată, varza roșie poate deveni un aliat de nădejde în lupta împotriva foarte multor boli.

9 motive pentru care ar trebui să incluzi varza roșie în alimentația ta

1. Previne apariția cancerului

Varza roșie conține antioxidanți, iar aceștia neutralizează radicalii liberi, vinovați de apariția cancerului sau a bolilor de inimă. Specialiștii spun că varza roșie poate scădea riscul de a dezvolta cancer de sân, iar pentru că este bogată în vitamina A, aceasta poate diminua și riscul de apariție a cancerului pulmonar.

2. Îmbunătățește vederea

Bogată în vitamina A, varza roșie îmbunătățește vederea, prevenind degenerescența maculară și apariția cataractei. Mai mult decât atât, varza roșie are capacitatea de a menține claritatea vederii pe măsură ce organismul îmbătrânește.

3. Luptă împotriva kilogramelor în plus

Varza roșie luptă împotriva kilogramelor în plus, favorizând slăbirea sănătoasă. Are un număr redus de calorii, este bogată în fibre, minerale și vitamine, ceea ce înseamnă că poate fi un ingredient de bază în curele de slăbire.

4. Previne îmbătrânirea prematură a pielii

Antioxidanții din varza roșie pot preveni îmbătrânirea prematură a pielii. Consumată în mod constant, aceasta oferă tenului strălucire și protecție împotriva daunelor provocate de soare.

5. Întărește sistemul imunitar

Cantitatea de vitamina C existentă în varza roșie este impresionantă și pentru că este bogată și în antioxidanți, aceasta întărește sistemul imunitar, motiv pentru care este recomandată în special în perioadele mai reci din an.

6. Previne apariția bolii Alzheimer

Studiile au arătat că varza roșie poate îmbunătăți activitatea cognitivă. Anthocianinele din varza roșie pot preveni apariția bolii Alzheimer, asigurând buna funcționare a creierului, potrivit naturalfoodseries.com.

7. Crește densitatea minerală osoasă

În varza roșie există un nivel ridicat de minerale care duc la o creștere a densității minerale osoase. Magneziul, calciul sau manganul contribuie la o dezvoltare corectă a oaselor, prevenind apariția artritei sau osteoporozei.

8. Accelerează metabolismul

Vitamina B accelerează metabolismul și stimulează producția de energie, iar pentru că varza roșie este bogată în complexul de vitamine B, introducerea ei în dieta zilnică oferă o mulțime de beneficii organismului.

9. Purifică sângele

Varza roșie oferă organismului o detoxifiere rapidă, purificând sângele și îmbunătățind circulația. Aceasta elimină toxinele din ficat.

Vezi ce alimente alcaline, la fel ca varza, sunt benefice organismului tau!

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum își decorează românii casele?

Rezistența la antibiotice – o amenințare globală

Cum ne putem îmbunătăți sistemul imunitar?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri