Aștepti un like pe Facebook? Iată ce semnificaţie are!

Postezi o imagine cu tine și apoi aștepţi. Numeri minutele ȋn gȃnd…1, 2, 3. Te-ai gȃndit vreodată că așteptarea unui like pe Facebook poate avea o semnificaţie profundă pentru tine?

Atunci cȃnd postezi o fotografie cu tine ȋnseamnă că accepţi ȋn mod deliberat să te expui public ȋn acea postură. Ȋn plus, ȋţi dorești să ȋmpărtășești cu prietenii din listă acele momente ȋn care te fotografiezi. Numai că, la o privire mai atentă, ȋţi dai seama că prietenii virtuali nu ȋţi sunt chiar prieteni ȋn viaţa reală. Pe unii dintre ei nici măcar nu ȋi cunoști personal. Ceea ce ţi se arată este un profil și o poză. Care nu-ți garantează și un profil real. Exact ce văd și ei la tine, așa e? Dar cine ești tu cu adevărat și ce aștepţi să obţii cu un like?

Un like pe Facebook, vă rog!

De ce aștepți like-uri? Poate fi vorba de o nevoie de a te simţi remarcată, admirată. Poate că ȋn viaţa de zi cu zi nu consideri că ieși ȋn evidenţă cu ceva și atunci ȋţi dorești să fii văzută pe facebook sau instagram. Odată cu așteptarea unui like tu aștepţi de fapt ca ceilalţi să te ia ȋn serios, să vadă că ești acolo, că exiști. Aștepţi să le pese de tine.

Uneori, iei like-ul mult mai personal decȃt ţi-ai dori. Dacă ţi-a dat like o persoană importantă pentru tine interpretezi că te place. Dacă nu ţi-a dat, pesemne că nu te-a observat sau nu te place.

Adevărul este că trăim prea mult virtual și prea puţin ȋn spaţiul real. Ne exprimăm emoţiile prin emoticoane, ne ȋncurajăm prin evenimente și grupuri distribuite tot prin intermediul reţelelor de socializare și uităm să mai fim noi, oamenii.

Specialiștii vorbesc tot mai des ȋn ultima perioadă despre narcisismul prezent pe reţelele sociale. Pentru că, de ce să nu recunoaștem, ne place să ne afișăm, să ne lăudăm, să obţinem cȃt mai multe like-uri, ȋn felul acesta ȋnţelegȃnd că suntem centrul micului nostru univers. Un univers creat după dorinţele noastre, conform nevoilor care uneori urlă ȋn noi. Negăsind altă cale să ni le ȋndeplinim, găsim satisfacţia pe facebook. Cel puţin aparent. Dar ne aduc like-urile liniștea? Aceiași specialiști spun că nu ne aduc liniștea, iar aceste reţele sociale pot provoca dependenţă. La fel și așteptarea like-ului…

Foto: Shutterstock

Raluca Ignat

Citește și:

Cum să slăbești după vacanță? Trucurile care te ajută să scapi de kilogramele în plus

Teamă, frică, anxietate… învață să faci diferența între ele

Care sunt beneficiile afinelor pentru organism? 9 motive pentru care ar trebui să le consumi mai des

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse