Când au femeile chef de sex?

Ȋn comparaţie cu bărbaţii, pentru femei legătura dintre sex și starea emoţională este una foarte puternică. Femeile au nevoie de mȃngȃieri și ȋmbrăţișări, de afecţiune, altfel spus de un preludiu prelungit. Numai că, toate acestea nu sunt suficiente pentru ca dorinţa să atingă cote maxime. Cercetătorii au descoperit că anumite momente sunt responsabile pentru a atinge starea culminantă de excitație. Iată când au femeile chef de sex:

  1. Ȋn diferite etape ale ciclului menstrual

Ȋn funcţie de fluctuaţia hormonală ce are loc pe parcursul ciclului menstrual, ȋn unele zile libidoul este crescut, ȋn altele semnificativ scăzut. Perioada ȋn care dorinţa sexuală atinge apogeul este aceea de dinaintea ovulaţiei cu 1-3 zile și durează pȃnă la 1-2 zile după eliberarea ovulului, respectiv perioada fertilă a fiecărei luni.

Vezi când poți rămâne gravidă folosind acest calculator de fertilitate!

  1. Ȋn perioada sindromului premenstrual

Sunt femei care adoră să facă sex ȋn perioada premergătoare menstruaţiei deoarece au observat că, odată cu eliberarea endorfinelor de după o partidă de sex, simptomele premenstruale se reduc vizibil. Disconfortul asociat cu balonare, crampe abdominale, dureri de cap sau dureri de spate scade, iar apariţia menstruaţiei este mai ușor de suportat.

  1. La ore tȃrzii din noapte

Ȋn timp ce pentru bărbaţi dorinţa este mai intensă la primele ore ale zilei, pentru femei cheful de sex apare după ora 23, dacă nu sunt foarte obosite. După consumul energetic asociat unei partide de sex, se instalează somnul profund și odihnitor. Ȋn plus, femeile adoră să adoarmă ȋn braţele partenerilor, acest lucru oferindu-le ȋn plus un sentiment de siguranţă.

  1. După ce beau o cantitate mică de alcool

Se știe de cȃnd e lumea că un pahar de vin e un stimulent excelent pentru apetitul sexual. O cantitate mică de alcool relaxează organismul, alungă inhibiţiile, crește circulaţie sangvină și, implicit, libidoul. Cu toate acestea, excesul de alcool poate avea efectul contrar. De aceea, este bine să consumăm o cantitate mică de vin și nu ȋn mod regulat.

Am aflat când au femeile chef de sex:

  1. După ce văd o scenă fierbinte

Fie că e vorba despre o scenă dintr-un film sau de un cuplu care se retrage ȋntr-o margine de plajă, efectul vizual asupra dorinţei sexuale este unul puternic pentru femei. Dacă și partenerul participă ȋn mod activ la stimularea sexuală, poate deveni un moment favorabil pentru a petrece foarte bine ȋmpreună.

  1. Ȋn locuri nepotrivite

Multe femei au recunoscut că au fantezii precum sexul ȋn lift, ȋntr-un loc public sau pe plajă. Locurile interzise provoacă excitaţie intensă, dar dorinţele sunt adesea dificil de pus ȋn practică.

  1. Ȋn moment ȋncărcate de emoţie

Ȋnaintea unui examen sau a unui zbor cu avionul dorinţa sexuală se poate amplifica. Organismul nostru, atȃt de inteligent dotat, știe că că sexul reprezintă o modalitate instinctivă prin care poate descărca anumite emoţii.

Cu siguranţă mai sunt și alte momente ȋn care dorinţa sexuală este puternică. La toate acestea se adaugă ȋntotdeauna calitatea relaţiei, legătura dintre cei doi parteneri și sentimentele.

Foto: Shutterstock

Raluca Ignat

Citește și:

Iată cum poți renunța la cei care au renunțat deja la tine….

Care sunt beneficiile afinelor pentru organism? 9 motive pentru care ar trebui să le consumi mai des

Un om avea un suflet

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse