3 trucuri pentru crearea spațiului de luat masa ideal într-o sufragerie cu plan deschis

Spațiul de tip plan deschis oferă încăperii multă lumină și aerisire, însă asta nu înseamnă că trebuie să ai un singur spațiu unitar. Crearea mai multor zone pentru diferite activități într-o încăpere spațioasă, construiește un design multifuncțional interesant și răspunde nevoilor practice Asta înseamnă că poți avea o zonă de relaxare, în care te poți uita la televizor, o zonă de citit și, neapărat, o zonă în care poți lua masa.

O cină romantică sau o masă în familie au nevoie de un spațiu intim, confortabil, care te va ajuta să creezi multe amintiri împreună cu cei dragi. Însă, pentru a construi acest spațiu ideal, va trebui să ții cont de câteva lucruri:

  1. Alege setul de masă cu scaune potrivit

Cea mai importantă etapă a construirii unui astfel de spațiu este alegerea unui set de masă și scaune, acesta fiind cel care schimbă total dinamica încăperii. Alegerea setului potrivit se face în funcție de stilul designului pe care ți-l dorești, spațiul pe care îl ai la dispoziție, dar și numărul de persoane pe care dorești să le ai la masă, astfel încât toată lumea să se bucure de maximum de confort. Un alt element de care trebuie să ții cont este importanța unui design unitar al scaunelor cu masa. Cumpărând separat masa față de scaune, spațiul tău va avea un aer neglijent și dezordonat. Un set complet are un aspect mult mai elegant și rafinat, iar designul unitar definește mult mai bine zona pentru luat masa.

Dacă ești de acord, te poți orienta către un set de masă cu scaune care se potrivește mai bine în încăperea ta. Spre exemplu, dacă te interesează o masă în care să încăpeți doar tu, partenerul și copilul tău, o masă simplă, rotundă, de 3 persoane, cum ar fi Antek ar fi o soluție bună. Dacă în schimb ai o familie numeroasă și obișnuiți să luați masa împreună frecvent, o alegere bună ar fi o masă mai mare, dreptunghiulară. Atunci când o alegi, ține cont că lățimea ei ar trebui să aibă cel puțin 90 de centimetri, cum are modelul Fabio, pentru a face loc mai multor seturi de tacâmuri și farfurii pe care le vor folosi invitații la masă, precum și vasele cu mâncare din centrul mesei. Pe de altă parte, dacă spațiul nu îți permite o masă de dimensiuni foarte mari, însă ți-ai dori ocazionala cină cu un număr mai mare de invitați, optează pentru un model extensibil, care nu ocupă spațiul inutil însă de poate transforma într-o masă voluminoasă la ocaziile speciale.

  1. Măsoară spațiul din jurul mesei

Pentru o experiență memorabilă, trebuie să te asiguri că fiecare invitat are la dispoziție un spațiu generos în care se poate mișca de voie, fără să se lovească cu coatele de alte persoane și fără a se strecura cu greu când dorește să se ridice de la masă.  Pentru asta, este important să ai cel puțin un metru între masă și pereții cei mai apropiați, sau între masă și cele mai apropiate obiecte de mobilier. De asemenea, nu este indicat să aglomerezi masa prea mult. Fiecare persoană are nevoie de aproximativ 60 de centimetri pentru mișcările lejere din timpul mesei, conform houzz.com.

  1. Delimitează zona cu obiecte de decor

Dacă îți dorești să sporești intimitatea zonei pentru luat masa, este indicat să o delimitezi cu ajutorul diferitelor trucuri. Spre exemplu, poți folosi un material pentru podea diferit față de restul încăperii, cum ar fi câteva plăcuțe de gresie, sau poți așeza un covor elegant pe care să încapă masa și scaunele. Pentru a fi mai ușor de curățat, alege un material simplu, care nu va ascunde firimiturile printre țesături. De asemenea, obiectele de mobilier cum ar fi o comodă simplă sau cu vitrină pot avea un rol de separator, servind și la depozitarea veselei. Avantajul suplimentar al acestui tip de separator este că te ajută să ai mereu totul la îndemână în timpul mesei. Așadar, dacă cineva va avea nevoie de un pahar sau de o furcuită în plus, nu va fi nevoie să te derajezi prea mult. Acest lucru îți va face invitații să se simtă mai relaxați și să spună fără rețineri dacă vor mai avea nevoie de ceva.

Atmosfera din timpul mesei depinde în mare parte de cât de bine ai reușit să amenajezi spațiul dedicat. În consecință, relaxarea și intimitatea pe care le simțiți tu și celelalte persoane cu care iei masa depinde de cât de bine ți-ai făcut calculele. Tu cum ai decis să amenajezi acest spațiu?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco