3 alimente de evitat dacă vrei să rămâi însărcinată

Aproape orice mănânci îți poate face rău în ziua de astăzi, de aceea este foarte important să ai grijă la toate alimentele pe care le cumperi. Află pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să devii mămică în viitor:

insarcinata

 foto femeie însărcinată Shutterstock

Carbohidrați rafinați

Carbohidrații în general nu sunt buni pentru sănătate, pentru că eliberează zaharuri în sânge rapid și supra-solicită pancreasul, care este obligat să producă foarte multă insulină, într-un timp foarte scurt. La femei, procesarea carbohidraților duce și la creșterea producției de testosteron, mai departe având loc un dezechilibru hormonal. Din cauza acestui dezechilibru îți poate fi afectată ovulația. Așadar, pe cât posibil, încearcă să eviți carbohidrații rafinați cu fasole, cereale integrale, fructe de pădure și citrice.

Băuturi cu cofeină și alcool

Atât băuturile alcoolice, cât și cele cofeinizate (inclusiv răcoritoarele) sunt foarte acide și îți pot cauza probleme de fertilitate dacă le consumi în aces. Organismul tău produce acizi în mod natural, iar consumul de produse acide crește nivelul, iar rezultatele sunt neplăcute: îți forțează rinicii și ficatul, crește toxicitatea în corp și acesta este golit de nutrienții vitali bunei funcționări. În plus, dacă aciditatea crește, spermatozoizii nu vor putea supraviețui procesului de reproducere (ei trăiesc în mediu alcalin).

Grăsimi trans

Grăsimile trans, numite și hidrogenate, nu sunt sănătoase și se găsesc în produsele alimentare procesate, în uleiuri procesate, în margarină și în alimentele prăjite. Corpul tău are nevoie de grăsimi mononesaturate și de tipul Omega 3, care sunt grăsimi esențiale pentru sănătate. Taie cu totul din dietă grăsimile trans și înlocuiește-le cu cele sănătoase din uleiul de măsline, avocado, alune (crude) și carne de pasăre organică.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate