3-9 februarie 2013 – O saptamana a schimbarilor

Duminica 3 februarie, ne confruntam cu al doilea patrar pe faza de descrestere a Lunii (cuadratura Soare-Luna).

Este o zi cu o anume tensiune, pentru ca, din tot ce facem, ceea ce nu se potriveste in mersul firesc al lucrurilor iese la suprafata, prin diferite situatii cu care ne confruntam.

Ar fi potrivt sa fim atenti si sa nu ne luptam cu nepotrivirile, ci sa cautam cauza si sa luam decizii pentru a indrepta lucrurile, acum sau in ciclul lunar urmator.

Ziua de 3 februarie este mai speciala si prin faptul ca Luna se intalneste cu Saturn si cu Nodul Nord. Se poate manifesta o autoizolare, dar, timpul petrecut cu sine poate aduce la suprafata unele intelesuri cu privire la sensul evolutiei in actuala viata.

Aceste descoperiri interioare pot deveni o baza noua pentru viitor. Ne bucuram deja de doua schimbari de regim vibrational.

Planeta Venus a parasit semnul Capricornului si a intrat in semnul Varsatorului, sambata 2 februarie si traverseaza aceasta zodie pana pe 26 februarie.

Este o schimbare binevenita, in aceasta perioada de inceput de an, pentru ca ne va ajuta sa interactionam mai deschis si mai frumos unii cu altii, vom percepe cu mai multa acuratete starea de spirit a celor de langa noi, va creste interesul pentru libertatea sociala, pentru manifestarea libera in relatii pe baza respectului reciproc si a loialitatii.

Planul sentimental se poate deschide, in aceasta perioada, mai usor catre aspectul spiritual al fiintei. Acum este un moment potrivit sa asezam la baza tuturor dorintelor si aspiratiilor noastre o motivatie altruista, de fapt motivatia sufletului nostru, mult mai puternica si mai sanatoasa decat oricare alta.

Astfel reusim sa materializam mai usor si mai armonios orice dorinta, pentru ca motivatia oricarui demers determina derularea experientei.

Pe acest fond, planeta Venus formeaza aspecte constructive cu Jupiter (abia revenit in mers direct) si cu Uranus, resimtindu-se un impact benefic in toate aspectele vietii.

Se simte o mai mare nevoie de schimbare care, se si poate produce in mod neasteptat in planul sentimental. Urmeaza o saptamana care poate aduce diferite oportunitati, potrivita pentru a construi asocieri, relatii de afaceri sau sentimentale.

Tot sambata, 2 februarie, planeta Marte a intrat in semnul Pestilor, pe care-l tranziteaza pana pe 12 martie.

Planeta Marte construieste conjunctia cu planeta Neptun. Resursele noastre energetice se orienteaza mai greu pe directia de actiune dar, in schimb suntem inspirati si putem folosi aceasta inspiratie in mod practic. Este important sa fim atenti la curgerea informatiei si sa dezvoltam increderea in noi insine.

La aceste tendinte se adauga si influentele planului mental care sustin de asemenea functionarea intuitiei.

Planeta Mercur care simbolizeaza gandirea si comunicarea, intra marti, 5 februarie, in semnul Pestilor pe care-l tranziteaza pana pe 14 aprilie, realizand si o miscare aparent retrograda in perioada 24 februarie – 18 martie (pe care o vom analiza la momentul respectiv).

La doua zile dupa intrarea in semnul Pestilor, planeta Mercur intalneste perechea Neptun-Marte, astfel ca ar fi potrivit sa fim atenti la ideile care apar acum si, care pot fi transmise cu un impact mai puternic.

Magnetismul, eventualele capacitati paranormale se activeaza, sau devin mai puternice, si se manifesta o mai buna capacitate de exprimare.
Se poate produce o imbinare placuta a energiei fizice cu cea mentala, cu un plus de ingeniozitate. De asemenea este posibil sa calatorim, cu implicare in probleme sentimentale.

Spre sfarsitul saptamanii insa ar fi potrivit sa fim mai precauti, sa recunoastem o eventuala stare de confuzie si sa ne reorganizam in jurul scopului propus. Mercur formeaza o cuadratura cu Jupiter si noi am putea face o evaluare gresita fie a unei situatii, fie a unui potential.

Astrolog Ana Gabriela Tautu

Astro Mercur – http://astromercur.blogspot.com/
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania