10 semne de cancer pe care cei mai mulți oameni le ignoră

De multe ori apar semnele de cancer, însă cei mai mulți oameni aleg să le ignore, crezând că nu au ei ghinionul să fie afectați de o boală atât de urâtă. Află care sunt acestea:

cancer-semne

 foto cancer via Shutterstock

Schimbări persistente ale tranzitului intestinal

Dacă tranzitul intestinal s-a schimbat și nu mai revine la normal pe o perioadă mai lungă, iar scaunul arată neobișnuit (pare deformat ori pare mai mare decât în mod normal), ar putea fi semnele cancerului de colon. În acest caz, ar trebui mers la specialist și să te programezi pentru o colonoscopie.

Dureri persistente, inexplicabile

Cele mai multe dureri nu sunt simptome ale cancerului, însă dacă ai o durere persistentă pe o perioadă de timp, ar trebui să mergi la medic. Totuși, dacă te doare capul în fiecare zi, asta un înseamna că ai cancer la creier, însă tot ar trebui mers la doctor ca să afli ce ai.

Tuse sau răgușeală care nu mai trece

Tusea nu este neapărat un semn de cancer, însă cu orice tuse care nu mai trece ar trebui mers la medicul specialist. Rareori se poate întâmpla ca o tuse să fie simptomul cancerului pulmonar, dar dacă este persistentă, tot ar trebui tratată.

Schimbări ale urinei

De cele mai multe ori, sângele din urină semnalează o infecție urinară. Totuși, un medic rareori se gândește că ar putea fi vorba și de altceva, de aceea ar trebui să faci o ecografie, pentru început.

S-a schimbat o aluniță

Nu toate alunițele sunt semnele unui cancer de piele (de obicei melanomul), dacă observi un semn nou sau una care nu mai arată la fel ca la înainte, ar trebui să mergi la un medic dermatolog care să îți verifice pielea.

O rană care nu se mai vindecă, alt semn posibil de cancer

În general, rănile (a se înțelege nu cele foarte grave) se vindecă în maximum trei săptămâni. Dar dacă observi că o rană este încă acolo și arată la fel după cele trei săptămâni, ar trebui să dai o fugă până la medic. O rană care nu se vindecă la timp ar putea fi semn de carcinom (un alt tip de cancer de piele).

Sângerări neobișnuite

O femeie poate avea sângerări în afara menstruației, acestea putând avea mai multe cauze: dezechilibru hormonal, o leziune pe col sau cancerul de col uterin. Sângerările din rect ar putea fi un semn al cancerului de colon.

Pierderea inexplicabilă în greutate ar putea fi un semn de cancer

Cu toții facem eforturi ca să arătăm mai bine și mulți dintre noi încearcă din greu să dea jos măcar câteva kilograme. Dar dacă începi să slăbești subit și fără să depui efort, ar trebui să mergi la un medic și să afli care este cauza. În unele cazuri ar putea fi vorba și de tumori maligne.

Durere și dificultate la înghițit

Două tipuri de cancer ar putea fi responsabile de această problemă. Dacă simți un fel de umflătură în gât și îți este greu să înghiți, iar simptomele persistă, ar putea fi vorba fie de cancer de esofag, fie în gât.

O umflătură fără explicație poate fi semn de cancer

Oricând simți o umflătură pe corp – fie că este nouă, fie că este una veche, dar a început să se modifice – ar trebui să mergi la medic de urgență și să afli despre ce este vorba. Poate fi un chist benign (și cel mai probabil este), dar mai poate fi și o tumoră cancerigenă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate