Ziua internațională a cafelei. Ce trebuie să știi despre băutura celebră în întreaga lume?


Ziua internațională a cafelei este sărbătorită în fiecare an, în prima zi a lunii octombrie. Această băutură este celebră în toată lumea și o mulțime de persoane aproape că nu își pot începe ziua fără o ceașcă generoasă de cafea, fie ea simplă, cu lapte sau cu diferite arome. 

Ziua internațională a cafelei este cea mai potrivită ocazie pentru a sărbători această băutură aromată și a atrage atenția asupra beneficiilor pe care le poate avea asupra sănătății, asta atunci când este consumată în mod responsabil.

Ziua internațională a cafelei

Ziua internațională a cafelei a fost sărbătorită pentru prima oară pe 1 octombrie 2015, la Milano. Această zi celebrează importanța cafelei, dar își dorește să îi aducă în centrul atenției și pe cei care se ocupă de cultivarea, prăjirea sau prepararea cafelei. Astfel, ziua internațională a cafelei vorbește despre întreg procesul de producere al acestei băuturi, de la momentul în care aceasta este cultivată de către fermieri și până când ajunge la consumator.

ziua internațională a cafelei

În fiecare an, de ziua internațională a cafelei, marii producători sau lanțurile de magazine care comercializează cafea obișnuiesc să ofere cafele gratuite sau la reducere, dorind astfel să promoveze această băutură.

Cercetările în domeniu arată că, la nivel mondial, în fiecare zi sunt consumate aproximativ 3 miliarde de căni de cafea, iar numărul persoanelor care își doresc să se bucure de gustul amărui al cafelei este în continuă creștere.

Ce trebuie să știi despre băutura celebră în întreaga lume?

Pe lângă gustul aromat și capacitatea cafelei de a oferi organismului un plus de energie, această băutură are o mulțime de alte beneficii. De ziua internațională a cafelei este foarte important ca proprietățile acesteia să fie evidențiate.

Cafeaua poate stimula metabolismul, ducând astfel la pierderea kilogramelor în plus, iar acest lucru se întâmplă datorită cofeinei. Un alt beneficiu al cafelei este stimularea sistemului nervos. Aceasta duce la creșterea nivelului de adrenalină din organism și îl pregătește pe acesta pentru efortul fizic intens, îmbunătățind astfel performanța fizică cu 11-12%. Din acest motiv, cafeaua este recomandată cu jumătate de oră înainte de a face sport.

Consumată în mod constant, cafeaua poate reduce riscul de a dezvolta boli ca Alzheimer, Parkinson, cancer, dar protejează în egală măsură și ficatul, îmbunătățind funcționarea acestuia.

Mai mult decât atât, cercetătorii spun că o cană de cafea poate ține depresia la distanță, făcându-i pe oameni fericiți.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

10 modele de unghii pe care să le încerci în această toamnă

Machiaj simplu și rezistent pentru mirese! Care este preferatul tău?

Sophia Loren a împlinit 85 de ani! Imagini de colecție cu actrița care a jucat în 101 filme

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Alte video-uri