Ziua internațională a animalelor. Ce specii sunt pe cale de dispariție?


Ziua internațională a animalelor este sărbătorită în fiecare an pe data de 4 octombrie. Această sărbătoare dorește să atragă atenția asupra speciilor aflate pe care de dispariție și să sublinieze importanța respectării drepturilor animalelor.

Nu în mod întâmplător ziua de 4 octombrie este dedicată animalelor din întreaga lume.  Pe 3 octombrie este sărbătorit Sfântulul Francisc de Assisi, acesta fiind considerat patronul spiritual al animalelor, ceea ce a reprezentat o ocazie perfectă pentru a lega această sărbătoare de ziua dedicată animalelor.

Ziua internațională a animalelor. Ce specii sunt pe cale de dispariție?

Neglijența oamenilor a dus, de-a lungul anilor, la dispariția foarte multor specii de animale, motiv pentru care, cei care luptă pentru drepturile necuvântătoarelor au decis că este nevoie de o zi dedicată animalelor în care să se caute soluții pentru a îmbunătăți standardele de bunăstare la nivel global.

Specialiștii sunt de părere că doar conștientizând importanța animalelor acestea pot fi salvate de la dispariție. Ziua internațională a animalelor a fost inițiată de către Heinrich Zimmermann și a fost sărbătorită pentru prima oară pe 24 martie 1925 la Berlin și asta pentru că pe 3 octombrie, atunci când fusese programată inițial, locația nu a mai fost disponibilă.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea ce animale sunt pe cale de dispariție.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Meghan Markle se trezește în fiecare dimineață la ora 4:30. Care este explicația?

Un prieten virtual i-a spus că nu are picioare frumoase, iar ea a reacționat imediat. Incredibil ce replică i-a dat Delia!

Angelina Jolie a vorbit deschis după divorțul de Brad Pitt: „Am simțit că sunt în pericol'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri