Zece zile de recitaluri de excepție, pentru toți locuitorii Sectorului 3, în cadrul proiectului Enescu pe Alei prin Sectorul 3

Peste 750 de minute de interpretare lirică, în 30 de spectacole innovative vor fi susținute de artiștii Royal Art Muzzyk pentru locuitorii din sectorul 3. 

Străzile Sectorului 3 vor răsuna, până pe 14 septembrie, de acordurile muzicii marelui compozitor George Enescu. 

În cadrul proiectului educațional Enescu pe alei prin Sectorul 3, care a început pe 5 septembrie, timp de zece zile, tinerii artiști ai Asociației Royal Art Muzzyk vor aduce muzica lui George Enescu în 30 de locații din Sectorul 3. În fiecare zi, în intervalul 14.00 – 17.00, locuitorii Sectorului vor putea audia recitalurile chiar din confortul propriului cămin, pe bancă în aer liber, în timp ce își fac plimbarea sau în drumul lor spre alte locații din București. 

Proiectul educativ „Enescu pe alei prin Sectorul 3' este o premieră care are ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a  valorilor artistice românești într-o abordare modernă.  Totodată, proiectul este corelat cu ediția din 2021 a Festivalului George Enescu și își propune să extindă atmosfera de sărbătoare specifică festivalului dinspre centru, astfel încât un număr cât mai mare de cetățeni să beneficieze de momente artistice de excepție.

Am identificat de-a lungul timpului dorința publicului de a putea lua parte la astfel de evenimente de talie internațională, de a simți că se află în epicentrul efervescenței culturale a Capitalei. Este cunoscut faptul că pe parcursul Festivalului Enescu atmosfera de sărbătoare iradiază. Proiectul Enescu pe alei prin Sectorul 3 vine să completeze această atmosferă minunată și să ofere momente culturale deosebite, absolut gratuit și pentru toată lumea', a declarat Claudia Deleanu, Președinte al Asociației Royal Art Muzzyk si coordonator artistic al proiectului. 

În zilele următoare artiștii vor interpreta ciclul de lieduri: „Șapte cântece pe versuri de Clément Marot', op. 15, de George Enescu. Cele 7 lieduri sunt lucrări dedicate vocii și pianului și însumează un program muzical de 25 de minute care va fi prezentat în 30 de locații diferite din Sectorul 3, în așa fel încât să se bucure de sonoritățile enesciene cât mai mulți locuitori.

Pentru a completa componenta educațională a proiectului, recitalurile sunt însoțite de un ecran led pe care vor rula traducerea în limba română a versurilor, ipostaze ale compozitorului român, precum și detalii despre proiect. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Muzica, filme, carte