Zborurile spre țările din zona roșie rămân suspendate pe perioada stării de alertă

zboruri suspendate

Până pe 15 iunie (inclusiv), sunt suspendate toate zborurile spre țările din zona roșie, arată hotărârea nr. 394 privind declararea stării de alertă în România, citează site-ul Vola.

Zborurile spre țările din zona roșie rămân suspendate pe perioada stării de alertă

Următoarele zboruri din/spre România sunt suspendate:

 • Italia
 • Spania
 • Germania
 • Franța
 • Austria
 • Belgia
 • Elveția
 • SUA
 • Marea Britanie
 • Olanda
 • Turcia
 • Iran

Conform Comitetului Național pentru Situații de Urgență, începând cu data de 15 mai, toate persoanele care vin în România din străinătate se vor izola la domiciliu timp de 14 zile.

Dacă persoana locuiește cu mai multe persoane, izolarea se aplică tuturor persoanelor în cazul în care nu există altă adresă la care să se poată auto-izola aceasta.

Pentru persoanele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor de mai sus sau pentru cele care nu vor să își expună familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate, puse la dispoziție de autorități.

Pedepse de până la 15 ani pentru cei care nu respectă legea 

Articolul 352 din Codul Penal prevede inclusiv pedeapsa cu închisoarea pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Cei care nu nu respectă indicațiile pot primi o pedeapsă între 6 luni și 3 ani de închisoare și pedepse de până la 5 ani pentru cei care nu declară corect țara din care au ajuns la frontiera României.

Dacă cei care răspândesc boala știu că sunt bolnavi și provoacă moartea unui alt cetățean, atunci pedeapsa ajunge până la 15 ani de închisoare.

COVID-19

Până la momentul redactării acestui material, 5,701,257 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut, din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 352,573 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 18,429 de cazuri, iar dintre pacienții testați pozitiv, 11,874 s-au vindecat, iar 1,219 au decedat.

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Coronavirusul a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Experiența traumatizantă a unui medic internat preventiv pentru coronavirus: „Nu avem controlul asupra vieții noastre”

Andrea Bocelii: „Experienţa mea cu coronavirus? O tragedie. În familie, am fost cu toţii infectaţi!”

Coronavirusul nu se răspândește prin apă! Sfaturile specialiștilor pentru mersul la plajă și piscină

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri