Experiența traumatizantă a unui medic internat preventiv pentru coronavirus: „Nu avem controlul asupra vieții noastre”

medic primar

După ce a aflat că a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv, deși nu avea simptome, un medic primar a decis să se interneze.

„Eu am fost corectă și m-am testat, pentru că nu am vrut să pun în pericol pe nimeni”, așa începe mărturisirea relatată de Digi 24. 

„Am intrat în contact cu un caz confirmat la serviciu și am avut cefalee două zile, înainte de internare.

Atât, astea au fost singurele mele simptome. Când m-am internat eram complet asimptomatică și m-am testat, normal.

Și fiindcă legea așa spune acum, că trebuie să te internezi, m-am dus și m-am conformat și m-am internat, dar nu-i normal ce se întâmpla.

Ne închidea cu cheia. Închideau ușa efectiv cu cheia și apoi intra cineva seara, o doamnă asistentă. Întreba dacă e în regulă, undeva la 20:00 – 21:00.

Până dimineață nu mai intră nimeni. Și nici nu există buton de panică sau ceva.

Era un număr, numărul spitalului și trebuia să formezi și răspundea doamna asistentă dacă aveai o problemă. Dar, vă dați seama că poate să îți fie rău să nu poți să mai suni.

Suntem toți cadre medicale. Înțelegem toți gravitatea problemei. Nu fuge nimeni, până la urmă e o lege. Chiar dacă pleci, te aduce înapoi. Nu e normal să te închidă cu cheia.”

Experiența traumatizantă a unui medic internat preventiv pentru coronavirus: „Nu avem controlul asupra vieții noastre”

„Problema, și ce am conștientizat eu în astea trei săptămâni și ce m-a făcut pe mine să mă îngrijorez foarte tare, este faptul că noi nu avem controlul asupra vieții noastre.

Este această lege, eu m-am supus. M-am dus să mă internez, dar internarea, de fapt, pentru mine a fost ca o detenție, așa am resimțit-o.

(…)

Am luat cinci zile Plachenil și atât! (…) Asta practic e ceea ce este cel mai greu de suportat, faptul că ai senzația că ai făcut ceva rău și ești ținut efectiv închis ca la detenție. (…)”

COVID-19

Până la momentul redactării acestui material, 5,698,650 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut, din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 352,476 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 18,429 de cazuri, iar dintre pacienții testați pozitiv, 11,874 s-au vindecat, iar 1,219 au decedat.

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Coronavirusul a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Ce mari au crescut fiii lui Celine Dion! Cum arată, Rene-Charles, Eddy și Nelson acum?

Ce mari au crescut gemenii artistei Mariah Carey! Moroccan și Monroe au împlinit 9 ani

Ce mari sunt copiii Juliei Roberts! Actrița este mama a doi fii și o fiică

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri