Coronavirusul nu se răspândește prin apă! Sfaturile specialiștilor pentru mersul la plajă și piscină

Coronavirusul nu se răspândește prin apă

Noul coronavirus nu trăiește în apa din piscine, spun experții în sănătate publică din Statele Unite, citează Digi 24.

„Nu există dovezi că virusul COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor și a căzilor”, a transmis Centrul de Control și Prevenire a Bolilor din SUA.

„Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul”, a spus Roberta Lavin, profesor de medicină.

Coronavirusul nu se răspândește prin apă! Sfaturile specialiștilor pentru mersul la plajă și piscină

De asemenea, oamenii de știință spun că virusul este puțin probabil să se dezvolte în apa sărată a oceanelor și mărilor.

Lacurile sunt de asemenea considerate o zonă sigură. Deși apa dulce nu are proprietatea de a ucide microbul, este puțin probabil ca acesta să fie asimilat într-o cantitate atât de mare de apă.

„Probabil ar trebui ca cineva să bea toată apa dintr-un lac pentru a lua virusul”, a spus Paula Cannon, profesoară de microbiologie moleculară și imunologie, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

„Efectul de diluare este atât de puternic”, a adăugat aceasta, potrivit Mediafax. Deși piscina, marea sau lacul sunt sigure, statul pe plajă nu este, avertizează specialiștii.

Virusul poate supraviețui pe suprafețele uscate. Persoanele care aleg să facă plajă în această perioadă trebuie să se asigure că au dezinfectat bine suprafața șezlongurilor, a balustradelor sau a altor zone cu care intră în contact.

COVID-19

Până la momentul redactării acestui material, 5,604,697 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut, din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 348,237 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 18,283 de cazuri, iar dintre pacienții testați pozitiv, 11,630 s-au vindecat, iar 1,207 au decedat.

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Coronavirusul a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Ai pierderi de memorie, uiți lucruri și evenimente? Iată ce trebuie să mănânci pentru memorie

Cum elimini zahărul din dietă o lună întreagă și care sunt beneficiile detoxifierii?

Zile libere în 2020. Românii mai au 5 zile libere până la sfârșitul anului

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Când vor fi înregistrate temperaturile de vară?

Care este primul stat european liber de coronavirus? Nu s-a mai înregistrat niciun caz activ în ultimele 20 de zile

Slăbit rapid: Care sunt orele la care trebuie să mănânci ca să arzi grăsimile acumulate în timpul epidemiei de coronavirus?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri