”Zâmbetele schimbă vieți” campania pentru tratamentul copiilor născuți cu despicătură de buză și palat

Popular, această malformație congenitală se numește Buză de Iepure. Științific, este o despicătura de buză și/sau palat ce apare în stadiul de dezvoltare fetală.  În România, unul din 600 de copii, adică aproximativ 350 de copii/an, se naște cu despicătura de buză/palat.

GSK Consumer Healthcare, în parteneriat cu Smile Train, au lansat campania 'Zâmbetele schimbă vieți' pentru a susține fondurile necesare tratamentului pentru copiii cu despicătură de buză și palat.

ES, dl. Ambasador al Marii Britanii la București, Andrew Noble și Florentia Mușat, redactor șef Avantaje

Despicătura de buză și/ sau palat apare atunci când anumite părți ale corpului nu se îmbină corect în timpul dezvoltării fetale. Boala poate afecta buza şi/sau cerul gurii, care e compus atât din părți tari cât și din părți moi; copiii afectați care nu primesc tratament au deseori dificultăți în a mânca, a respira și a vorbi corect, riscând să fie marginalizați și să rămână cu probleme medicale. Global se estimează că 200.000 de copii se nasc cu această afecțiune în fiecare an, fiind afectat 1 din 700 de copii. În fiecare zi, 540 de copii se nasc cu această malformație. În România, se estimează că 1 din 600 de copii se naște cu despicătură de buză şi/sau palat, aproximativ 350 de copii în fiecare an.

Campania lansată în România susține parteneriatul global prin donarea a câte 1 leu pentru fiecare produs de igienă orală cumpărat în iunie 2021 și implică toate produsele de igienă orală GSK Consumer Healthcare comercializate în România: Sensodyne, parodontax, Aquafresh și Corega. În acelasi timp, și angajații GSK Consumer Healthcare vor avea opțiunea să doneze pentru a susține cauza, iar suma adunată va fi dublată de către companie. Pe lângă contribuția financiară importantă care va susține operațiile copiilor afectați de despicătură de buză și/sau palat, parteneriatul urmărește și creșterea gradului de notorietate a afecțiunii în rândul consumatorilor și experților și susține igiena și sănătatea orală în rândul pacienților, ca parte a îngrijirii generale a sănătăţii. De asemenea, în România, pe parcursul acestui an se va desfășura o serie de webinarii dedicate medicilor stomatologi, organizate pe subiecte legate de tratamentul despicăturii de buză și/sau palat al copiilor până la 18 ani.

Smile Train este cea mai mare organizație internațională dedicată tratamentului despicăturii de buză şi/sau palat, care acționează concret și local, susținând o gamă coerentă de servicii medicale oferite în mod gratuit pacienților cu despicătură de buză și/sau palat de care se ocupă. Începând cu 1999 și până acum, ONG-ul a susținut peste 1,5 milioane de pacienți, oferindu-le de la sprijin nutrițional și operații chirurgicale până la servicii de logopedie și servicii de îngrijire orală.

'Nu mai demult de acum 20 de ani, despicătura de buză și/sau palat era o afecțiune teribilă care punea în pericol viața copiilor afectați în România, cu rate ridicate de abandon în orfelinate. Între timp, știința și medicina au evoluat până la punctul în care părinții pot afla de soluțiile disponibile cu suficient timp înainte ca un copil afectat să se nască, iar tratamentul poate începe imediat după aceea. În România, de asemenea, s-a înregistrat un progres semnificativ în managementul acestei boli, de la specializarea de echipe medicale în mai multe locuri din țară, până la informarea din ce în ce mai bună a familiilor afectate în privința opțiunilor medicale pe care le pot accesa. Dar eforturile noastre sunt departe de a se sfârși; încă există medici stomatologi care ezită să îngrijească acești pacienți, precum încă există multe familii vulnerabile care nu știu ce opțiuni au. Așadar, întâmpinăm cu bucurie orice sprijin primim pentru a ne continua misiunea de a ajunge la obiectivul de a nu mai avea nici un caz de despicătură de buză și/sau palat rămas netratat. Mulțumită susținerii GSK Consumer Healthcare și Smile Train, au fost posibile deja anul trecut 40 de intervenții chirurgicale și tratamente post operatorii de calitate, la timp și în condiții de siguranță.', a afirmat Conf. Univ. Dr. Radu Spătaru, Director Medical al Spitalului Clinic pentru Copii Maria Sklodowska Curie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate