Yoga, antrenamentul care te ajută să slăbești și să îți restabilești echilibrul psihic

Yoga antrenamentul care te ajută să slăbești

Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că yoga oferă organismului o mulțime de avantaje, printre care și  reducerea stresului, flexibilitatea musculară, dar și instalarea senzației de calm și de relaxare. Cu toate acestea, multe persoane s-au întrebat dacă exercițiile de yoga pot duce la pierderea în greutate, iar cercetările în domeniu vin cu vești foarte bune.

Un antrenament de Yoga presupune poziții corporale, exerciții de respirație și meditație.

“Cele mai utilizate mișcări sunt încorporate în Salutul Soarelui, apoi o serie de poziții care includ practicile Hatha Yoga şi Yin Yoga. Cu toate acestea, potrivit unei revizuiri a studiului yoga din 2016, energia consumată de cei care se mișcă încet în timpul Salutul de Soare se compară, în general, cu cerințele unei plimbări cu viteza de patru kilometri pe oră”, este de părere profesoara de yoga Dana Tupa.

Yoga, antrenamentul care te ajută să slăbești

Cercetătorii de la Universitatea din Miami au vrut să testeze dacă antrenamentele de yoga pot fi incluse în categoria antrenamentelor aerobice și dacă pot duce la arderea caloriilor. Astfel, aceștia au echipat 22 de voluntari cu aparate care să măsoare cantitatea de energie și activitatea musculară, în timp ce realizau exercițiul numit Salutul Soarelui.  Rezultatele au arătat că cei care au făcut aceste exerciții  rapid au ars 48 de calorii la o medie de 8 minute, în timp ce persoanele care au făcut exercițiile mai lent au ars doar 29 de calorii. Astfel, yoga poate fi considerat și un antrenament aerobic, prin intermediul căruia se pot arde caloriile și se poate ajunge la o formă fizică de invidiat. În plus, aceste exerciții ajută și la menținerea bunăstării psihice și la eliminarea stresului, tensiunilor și frustrărilor.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Experții au descoperit perioada din lună în care poți slăbi cu mare ușurință. În ce zile este recomandat un antrenament intens?

3 lucruri pe care le faci înainte de culcare și care te împiedică să slăbești. Uite care sunt dușmanii siluetei

Cele 4 roluri ale femeii moderne. Cum sunt văzute doamnele și domnișoarele în societatea românească

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse