Vremea se strică la început de weekend. Jumătate de țară, sub cod galben de vânt și ploi abundente

Cod galben de vânt și ploi abundente

Weekendul începe cu vreme instabilă în aproape jumătate de țară. Pentru zilele următoare, meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic și ploi abundente.

Chiar dacă temperaturile au crescut în toată țara și vremea a fost în general frumoasă în această săptămână, la început de weekend, ploile se vor instala în aproape jumătate de țară.

Cod galben de vânt și ploi abundente

Avertizarea cod galben de vânt și ploi abundente intră în vigoare pe 31 martie, ora 9 și este valabilă până pe 1 aprilie, ora 23. Începând se sâmbătă dimineața, în Banat, Crișana, Maramureș și în cea mai mare parte a Transilvaniei, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică local și în Oltenia vântul va sufla cu putere, putând să atingă viteze de până la 55…60 km/h, iar temporar 65…75 km/h. În zonele de munte, în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…100 km/h, potrivit meteoromania.ro.

În aceste zone, precipitațiile vor fi abundente și se vor înregistra cantități de apă de până la 15…25 l/mp, iar în vest și nord-vest local 30…40 l/mp. În anumite județe, ploile pot avea și caracter de aversă și pot fi însoțite de descărcări electrice și grindină.

Chiar dacă temperaturile au fost mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă, pe parcursul zilei de duminică, temperaturile vor scădea chiar și cu 10, 12 grade. Din cauză valorilor termice scăzute, în zonele montane, există posibilitatea ca pe parcursul zilei de duminică, ploile să se transforme în lapoviță și ninsoare, iar în Carpații Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

Vezi AICI harta județelor aflate sub cod galben de vânt și ploi abundente

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

În 2018 va veni marele cutremur? Un specialist ne avertizează: „Urmează luni grele, în care pericolul va fi mai mare'

Cercetătorii sunt îngrijorați de ce se întâmplă în Cercul Arctic: „Nu am mai văzut niciodată asemenea valuri de căldură'

Este oficial! Vom avea încă o zi liberă, începând din acest an! Deputații au adoptat un nou proiect de lege

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri