Cum poți folosi tehnologia pentru a trăi mai sănătos. 5 gadgeturi pentru viața de zi cu zi

Nu e ușor să avem un stil de viață sănătos. Există atât de multe aspecte pe care trebuie să le luăm în calcul, de la alimentație, activitate fizică, odihnă, nivele de stres și nu numai. Din fericire, tehnologia ne poate ajuta să adoptăm și să menținem un stil de viață sănătos mai ușor. Iată 5 gadgeturi care sunt deosebit de utile pentru sănătatea noastră:

  1. Ceasul smart

Dintre toate gadgeturile utile pentru sănătate și stare de bine, ceasul smart este cel mai versatil. Pentru mulți, ceasul smart a devenit un accesoriu de fitness. Într-adevăr, un astfel de ceas e foarte util atunci când faci sport: urmărește distanța parcursă, bătăile inimii și estimează consumul de calorii. Ceasul smart poate face însă mult mai multe pentru sănătatea ta, însă depinde de modelul ales. Spre exemplu, există  ceasuri smart care îți monitorizează calitatea somnului și nivelul de stres, însă nu toate au aceste funcții.

  1. Aparatul de monitorizare a poluării aerului

Un aparat de monitorizare a poluării aerului devine din ce în ce mai important în condițiile în care poluarea aerului este în creștere în multe orașe. Un astfel de aparat nu e util doar ca să te ferești de poluanții din aer; multe dintre ele indică umiditatea și temperatura. În plus, există modele portabile, de dimensiuni reduse și care se alimentează prin cablu USB. Prin urmare, poți să iei cu tine în călătorii un astfel de aparat, care să te alerteze de prezența unor gaze periculoase sau de

  1. Gadgetul pentru postură

Upright go este un aparat de tip wearable care te ajută să îți îmbunătățești postura, potrivit Forbes. Acesta se lipește pe partea de sus a spatelui și strânge informații despre postura ta, care sunt trimise către o aplicație mobilă. Apoi, primești sugestii și recomandări, astfel încât să îți îmbunătățești postura. Iar rezultatele tale sunt înregistrate, astfel încât să îți poți măsura progresul.

  1. Gadgetul pentru meditație

Stresul cronic este una din amenințările importante asupra sănătății, așa că gadgeturile care te ajută să îl ții sub control sunt bine venite. Muse este o mică bandă de pus de cap care îți monitorizează activitatea creierului din timpul meditației, potrivit Travel Away. Acest gadget determină dacă mintea ta este activă sau calmă. Apoi, traduce măsurătorile și ți le comunică prin sunete. Practic, în timpul meditației, vei purta pe lângă banda și mici căști prin care vei auzi sunete din natură, fie liniștitoare, fie intense, în funcție de nivelul de activitate al creierului tău.

  1. Bagheta pentru dezinfectare

Bacteriile reprezintă una din amenințările asupra sănătății noastre care nu e ușor de oprit. Bineînțeles, ne asigurăm de curățenia casei, însă nu putem avea control atunci când călătorim sau când mergem la muncă. O soluție ingenioasă ca să distrugi atât bacteriile, dar și virusurile, este curățarea prin lumină de tip UVC. Majoritatea dispozitivelor sunt cu cablu, însă există și modele cu baterii, pe care le poți folosi în afara casei.

  1. Periuța de dinți smart

Periuțele electrice îți pot curăța dinții mai bine datorită numărului mare de rotații, însă periuțele smart au un avantaj în plus. Acestea se conectează cu o aplicație mobilă și te pot ajuta să îți îngrijești mai bine dantura. Monitorizează zonele pe care le-ai curățat și primești alerte atunci când insiști prea mult pe o zonă sau, din contră, dacă ai omis ceva. Totodată, ai statistici zilnice, săptămânale și lunare, dar și sfaturi utile de la medici stomatologi. În plus, periuța de dinți inteligentă e o motivație în plus să te ocupi în fiecare zi la fel de bine de curățarea dinților.

(P) Articol realizat in colaborare cu Badabum.

Sursă foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse