Vladimir Putin avertizează că nu își va opri ofensiva în Ucraina până când nu va controla Donbasul

Vladimir Putin afirmă că obiectivul său „nobil și clar' este de a „ajuta oamenii' din regiunea Donbas și insistă asupra retoricii cu care Rusia justifică războiul.

Președintele rus a subliniat că principalul său obiectiv în Ucraina este „de a ajuta oamenii din Donbas', regiunea de est a țării în care Rusia își concentrează acum atacurile.

Vladimir Putin, care pe 24 februarie a ordonat trupelor sale să lanseze un atac împotriva Ucrainei pe trei fronturi care includeau și Kievul din nord și Harkov din nord-est, a subliniat marți că în primul său anunț despre război și-a stabilit scopul de a ajuta pro -Separatiștii ruși din estul Ucrainei și a avertizat că nu se va opri până nu o va face.

„Așa va fi, fără îndoială', a reafirmat Putin însoțit de președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, în timpul unei vizite la cosmodromul Vostochni, situat în oblastul (provincia) de est Amur, lângă granița cu China. Președintele a mai dat asigurări că acestea sunt obiective „foarte clare și nobile', scrie El Pais.

„Ofițerii noștri participă la o operațiune militară specială în Donbas, în Ucraina, unde își oferă ajutorul republicilor populare Donețk și Lugansk. Ei acționează curajos, competent și folosesc eficient cele mai moderne arme', a adăugat Putin.

Înaltul comandament rus și-a retras armele pe 25 martie. Sau cel puțin oficial. După o lună de lupte pe toate fronturile, de la bătălia pentru capitală până la asediul orașului de coastă Mariupol, Ministerul rus al Apărării a anunțat că se va concentra asupra regiunii Donbas și a ordonat reorganizarea trupelor sale în cadrul negocierilor cu Kiev.

După această retragere, au fost cunoscute masacre precum cele de la Bucha și Irpin, iar ultimele atacuri s-au concentrat asupra orașului Dnipro, un nod cheie de comunicații pentru a izola trupele ucrainene care apără Donbasul de restul țării.

Președintele rus a insistat marți, 12 aprilie, că Ucraina este controlată de extremiști. Acest discurs a avut mai mult impact la populația rusă decât alte pretexte oferite de Moscova în aceste luni, precum presupusa amenințare a NATO, relatează sursa mai sus menționată.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri