Incendiu la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din București

Incendiul a avut loc la noua unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni' din Capitală. Personalul medical și pacienții de aici s-au autoevacuat.

La primele ore ale dimineții, cei șapte pacienți și personalul medical aflați în noua unitate de Primiri Urgențe a spitalului au decis să părăsească clădirea, întrucât ieșea fum din acoperiș.

Conform șefului ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) București-Ilfov, Orlando Șchiopu, citat de Libertatea, noua unitate are autorizație de incendiu din septembrie 2021. Acesta a mai precizat că a fost afectată izolația de la acoperiș și că au fost mobilizate 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 7 echipaje SMURD, trei de descarcerare și trei autoscări. Pompierii au ajuns la șase minute de la apel, iar în acest moment, intervenția de stingere a focului s-a încheiat, persoanele evacuate aflându-se în siguranță.

Incendiul de la Spitalul „Bagdasar-Arseni' s-a produs la circa un an de la tragedia de la Spitalul Victor Babeș, din Capitală unde trei pacienți au murit din cauza unei defecțiuni, la Terapie Intensivă.

Un alt incediu de notorietate este cel de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, de la secția ATI Covid-19, din 2020. La acel moment, 10 persoane au decedat, iar alte patru au fost rănite, dintre care doi medici.

Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni', unul dintre cele mai importante spitale de urgență

Conform www.bagdasar-arseni.ro, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni' reprezintă unul dintre cele mai importante spitale de urgență din București, deservind o populație de aproximativ 4 milioane de locuitori din București și județele limitrofe, cu un număr de 558 paturi spitalizare continuă și 5 paturi spitalizare de zi. Spitalul este cea mai mare Clinică de Neurochirurgie din România (263 paturi) ce abordează întreagă patologie traumatică, tumorală, vasculară, malformativă, craniană, degenerativă și spinală.

Citește și: În Ucraina, un băiețel duce conserve la mormântul mamei sale

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri