Vizite pentru verificarea dezvoltarii copilului

Prima astfel de vizita preventiva are loc in primele doua saptamani dupa nastere. Vor fi necesare cel putin inca trei vizite in primul an si doua in cel de-al doilea. Pentru copiii mai mari, o vizita anuala ar trebui sa constituie rutina. In timpul acestor vizite, vor fi realizate si vaccinarile. Puteti stabili vizite aditionale atunci cand aveti ingrijorari.

Ar trebui sa considerati fiecare vizita la medic ca o oportunitate de a va face cunoscute grijile in legatura cu oricare aspecte ale sanatatii si dezvoltarii copilului dumneavoastra. Acestea includ oricare dintre problemele majore ale copiilor din zilele noastre, cum ar fi obezitatea, problemele de invatare, depresia si altele.

In timpul primelor vizite, medicul va pune accentul pe detectarea malformatiilor fizice si biologice prin examinari frecvente si teste de screening (cum ar fi pentru boli ale tiroidei), cat si pe prevenirea bolilor prin vaccinari.

Pe masura ce copilul creste, medicul va continua sa manifeste un interes in ceea ce priveste problemele fizice. Va verifica la copiii mai mari existenta problemelor oculare sau auditive si la adolescenti, dezvoltarea sexuala.

Masuratori si verificari
Pe langa o verificare a dezvoltarii, cele mai importante parti ale unei examinari corecte a copilului sunt simplele masuratori ale inaltimii, greutatii si circumferintei capului. Aceste masuratori sunt folositoare pentru detectarea problemelor nutritionale si metabolice sau ale tulburarilor glandulare de crestere.

Capul
Masuratorile capului pot indica mai multe probleme corectabile in dezvoltarea craniului si creierului in timpul primelor luni de viata.

Dintre acestea, amintim:

  • craniosinostoza – o sudare timpurie a craniului, care impiedica cresterea
  • hidrocefalia – obstructia circulatiei lichidului cefalorahidian

Articulatia soldului
Examinarea soldurilor este in special importanta la bebelusi. Soldurile ar putea fi dislocate, partial dislocate sau instabile, iar aceasta examinare ar trebui repetata dupa aproximativ o luna.

Picioarele
Labele picioarelor ar trebui sa fie inspectate cu grija la nou-nascuti si sugari in timpul primelor luni de viata. Malformatiile acestora, detectate din timp, cum ar fi metatarsus adductus, pot fi corectate.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Mama si copilul