Virusul care provoacă hemoragie la ochi și ucide o treime din pacienți, a ajuns în Spania

Virusul care provoacă hemoragie la ochi și care ucide până la o treime din toți pacienții, a ajuns în Spania după ce un bărbat a fost spitalizat, anunță The Sun.

Un virus MORTAL care ucide 30% dintre cei pe care îi infectează făcându-i să sângereze la nivel ocular, a ajuns în Spania după ce un bărbat a fost spitalizat săptămâna trecută. Bărbatul este din orașul Leon, din nord-vestul Spaniei și a fost diagnosticat cu febră hemoragică Crimeea-Congo (CCHF) după ce a fost mușcat de o căpușă.

Simptomele includ sângerare la ochi și febră

Pacientul căruia NU i s-a dezvăluit numele a fost internat săptămâna trecută în Leon, înainte de a fi transportat cu avionul într-un alt spital de către Ministerul Apărării.

Autoritățile spaniole au spus că „rămâne într-o stare stabilă, în ciuda severității clinice pe care o implică această patologie'.

Potrivit OMS, rata mortalității pentru Febra Hemoragică Crimeea-Congo este de 30%.

Simptomele includ febră, dureri, amețeli, schimbări de dispoziție, confuzie și sângerare, în special la nivelul ochilor și pe piele. Semnele de infecție apar adesea brusc și mulți dintre cei care mor din cauza virusului o fac în decurs de două săptămâni de la diagnostic.

Virusul a fost descoperit pentru prima dată în Crimeea în 1944 și este endemic (specific unui anumite regiuni) în Africa, Asia, Orientul Mijlociu și Balcani.

Cazurile sunt rare în Europa de Nord, și doar 3 cazuri au fost înregistrate în Spania din 2011. În martie 2012, o femeie britanică a fost diagnosticată cu CCHF, fiind al patrulea caz din Marea Britanie.

La acea vreme, dr. Susan Hopkins, consilierul medical șef al Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie a spus că virusul „nu se răspândește ușor între oameni, iar riscul general pentru public este foarte scăzut'.

Citeste și:

De ce mușcăturile de insecte provoacă mâncărime?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate