În viitor, ziua va dura 25 de ore. Explicația surprinzătoare a unui studiu recent

În viitor, ziua va dura 25 de ore. Explicația surprinzătoare a unui studiu recent

ziua-de-25-de-ore

Zilele de pe Pământ vor fi mai lungi decât în prezent și vor putea ajunge chiar și la 25 de ore, conform unui studiu recent al unor experți. Pe parcursul ultimelor 27 de secole, ziua s-a prelungit treptat cu aproximativ două milisecunde pe secol, potrivit Sky News.

Cu toate acestea, va dura aproximativ 6,7  de milioane de ani pentru a obține doar un minut în plus pentru fiecare zi și ar trebui să așteptăm aproximativ 200 de milioane ani pentru o oră în plus. Acest studiu a explicat în detaliu cum este posibil ca ziua să fie de 25 de ore, în viitor.

“Este un proces foarte lent,” a declarat Leslie Morrison, co-autor al studiului, pentru sursa citată.

Cercetatorii de la Universitatea din Durham din Marea Britanie au adunat mai multe dovezi în legătură cu eclipsele care au avut loc de-a lungul timpului, dar și alte fenomene cerești până în anul 2015. Astronomul Morrison a declarat că durata unei orbite a Pământului nu încetinește atât de rapid cum s-ar fi așteptat. Anterior, s-a estimat că va dura în jur de 5,2 milioane de ani pentru ca o zi să fie mai lungă cu doar un minut..

“Aceste estimări sunt aproximative, deoarece forțele geofizice care funcționează pe rotația Pământului nu vor fi neapărat constante pe o astfel de perioadă lungă de timp”, a explicat și domnul Morrison.

Echipa de experți a utilizat teorii gravitaționale despre mișcarea Pământului în jurul Soarelui, dar și a Lunii în jurul Pământului, pentru a calcula calendarul eclipselor Lunii și Soarelui de-a lungul timpului, așa cum sunt observate de pe planeta noastră. După care, specialiștii au calculat de unde au fost vizibile aceste eclipse pe Pământ și le-au comparat cu observațiile eclipselor înregistrate de babilonieni, chinezi, greci, arabi și medievale europeni.

“De exemplu, tabletele babiloniene, care sunt scrise în alfabetul cuneiform, se află la British Museum și au fost decodate de către experți, atât acolo, cât și în alte locuri,” a mai spus domnul Morrison.

Echipa a constatat mai multe discrepanțe între unde ar fi trebuit să fie observabile eclipsele și între unde au fost efectiv observate pe Pământ. Astfel, rotația Pământului poate fi influențată de mai mulți factori, cum ar fi micșorarea calotelor polare de la ultima eră glaciară, dar și de interacțiunile electro-magnetice între mantaua și miezul Pământului, precum și de modificările de la nivelului mării.

Foto: 123rf.com

Citește și:

După Franţa, şi Germania interzice purtarea vălului islamic

Adevărul surprinzător despre Steaua din Betleem'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri