Vești bune! S-a descoperit un medicament împotriva super-tulpinei Omicron

Producătorul britanic de medicamente Glaxo Smith Kline (GSK.L) a declarat, recent, că terapia sa pe bază de anticorpi COVID-19 cu partenerul american Vir Biotechnology (VIR.O) este eficientă împotriva tuturor mutațiilor noii variante de coronavirus Omicron, citând date noi din studiile incipiente.

Datele, care încă nu au fost publicate într-un jurnal medical, arată că tratamentul cu sotrovimab este eficient împotriva tuturor celor 37 de mutații identificate până în prezent în proteina spike, a spus GSK într-un comunicat, scrie Reuters.

Săptămâna trecută, alte date preclinice au arătat că medicamentul a funcționat împotriva mutațiilor cheie ale variantei Omicron. Sotrovimabul este conceput pentru a se prinde de proteina spike de pe suprafața coronavirusului, dar s-a descoperit că Omicron are un număr neobișnuit de mare de mutații asupra acelei proteine.

„Aceste date preclinice demonstrează potenţialul anticorpului nostru monoclonal împotriva celei mai recente variante, Omicron, și a tuturor celorlalte variante îngrijorătoare definite până în prezent de OMS, a declarat Hal Barron, director ştiinţific al companiei Glaxo Smith Kline.

GSK și Vir au conceput așa-numitele pseudovirusuri care prezintă mutații majore ale coronavirusului în toate variantele suspecte care au apărut până acum și au efectuat teste de laborator pentru vulnerabilitatea lor la tratamentul cu sotrovimab.

Cu toate acestea, studiile timpurii ale variantei Omicron sugerează că poate produce infecții mai puțin severe decât variantele anterioare precum Delta, dar consilierul medical de la Casa Albă, dr. Anthony Fauci, a avertizat să nu se trag[ concluzii definitive.

Sâmbătă, Consiliul de Cercetare Medicală din Africa de Sud a publicat un raport despre un focar cauzat de Omicron în districtul Tshwane din provincia Gauteng din nordul Africii de Sud, una dintre primele zone din lume în care Omicron a depășit Delta ca tulpină dominantă. Cercetătorii au scris că în ultimele două săptămâni a existat o creștere „exponențială' a numărului de cazuri, dar creșterea nu a corespuns cu o creștere semnificativă a spitalizărilor și a deceselor.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate