Veste bună pentru cei care vor să-și ia permisul auto! De astăzi se face o mare schimbare

Veste importantă pentru cei care vor să obțină permisul de conducere. Cei care se pregătesc să susțină examenul auto trebuie să știe că începând de luni, 6 noiembrie, se face o schimbare în ceea ce privește programul de lucru cu publicul la serviciul de eliberare al permiselor.

Activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) se reorganizează, în vederea scurtării timpilor de așteptare la ghișee, a micșorării termenelor pentru eliberarea documentelor, precum și a termenelor de programare la proba practică a examenului pentru obținerea carnetului de șofer.

Programul de lucru se schimbă la DRPCIV

Astfel, potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului Municipiului București, serviciul va funcționa în două schimburi, după următorul orar:

Schimbul I: 08:00 – 16:00, programul de lucru cu publicul fiind de la 08:00 la 15:30;

Schimbul II: 11:30 – 19:30, programul de lucru cu publicul fiind de la 11:30 la 19:00.

Prin această modificare a programului, se va asigura o suprapunere a celor două schimburi timp de patru ore. În intervalul orar 11:30 — 15:30, când se înregistrează cel mai mare număr de solicitanți, vor fi deschise mai multe ghișee, față de cum a fost până acum. Astfel, numărul minim de ghișee deschise pe intervale orare va fi de 25 între orele 08:00 — 11:30, 40 între 11:30 și 15:30 și 23 între 15:30 și 19:00.

Mai mult decât atât, în vederea reducerii timpului de așteptare pentru eliberarea documentelor și a creșterii calității serviciilor oferite, de la 1 noiembrie, DRPCIV va transmite cetățenilor permisele de conducere emise de SPCRPCIV București prin intermediul serviciului de curierat al Poștei Române, se arată în comunicat.

La depunerea cererii de eliberare a permisului de conducere sau a duplicatului, solicitanții vor primi înscrisuri doveditoare înlocuitoare, cu drept de circulație de 15 zile. Permisele de conducere vor fi transmise la adresa menționată de solicitant în termen de două zile lucrătoare.

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Un nou incident la metrou, în această dimineață! Fum în subteran din cauza unui scurtcircuit în stația Piața Victoriei

Cod galben de ceață și vânt în mai multe județe din țară

Vești triste pentru adolescenți. Cum se va schimba accesul la facebook de anul viitor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri