Vești triste pentru adolescenți. Cum se va schimba accesul la facebook de anul viitor

Dacă până acum orice persoana putea să aibă acces la facebook, indiferent de vârstă, regulile se vor schimba începând cu anul viitor, iar noile măsuri îi vor afecta în special pe adolescenți.

Cum se va schimba accesul la facebook de anul viitor?

O lege a Comisiei Europene, care va intra în vigoare începând de anul viitor, va restricționa accesul la Facebook. Mai exact, copiii care încă nu au împlinit 16 ani nu vor mai avea posibilitatea de a-și face un cont personal, fără acordul părinților. Astfel, înainte ca minorii să poată accesa un anumit site, proprietarii platformelor vor fi nevoiți să le ceară acordul părinților, iar cei care nu țin cont de aceste reguli vor fi amendați cu până la 20 milioane de euro, potrivit digi24.ro.

Chiar dacă și până acum site-urile îi obligau pe minori să confirme că au împlinit vârsta legală pentru a le accesa, acest lucru se făcea doar prin bifarea unei căsuțe, fără ca mai apoi să fie verificată cu exactitate vârsta exactă a celor ce ajungeau pe site. Din acest motiv, mulți minori au acces la site-uri cu un conținut ce nu li se adresează, lucru care ajunge să îi afecteze.

Legea este valabilă pentru toate statele membre ale Uninunii Europene și va intra în vigoare începând cu data de 25 mai. În cazul în care măsurile nu vor fi aplicate corect în România, țara noastră riscă să fie dată judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Directorii Metrorex au fost demiși după incidentul de la stația Eroilor! Circulația la metrou a fost blocată timp de 2 ore

Cum va fi vremea în această iarnă? Meteorologii au anunțat ce temperaturi vom avea de Crăciun și de Revelion

Ce este fenomenul 'zombie' și cum le poate pune tinerilor viața în pericol

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri