Ventilarea interiorului este o măsură cheie de control în reducerea transmisiei Covid-19

Sezonul rece pare a pune stăpânire pe țara noastră mai repede decât de așteptam. Unii dintre noi deja au dat drumul la sistemul de încălzire și avem tendința să ținem ferestrele și ușile închise pentru a menține căldura. Însă avem nevoie și de aer proaspăt.

În timp ce acest lucru ar putea economisi energie și bani, dacă nu schimbăm niciodată aerul din interiorul casei pentru aer proaspăt, acesta poate deveni vechi și poate duce la probleme de sănătate.

Condensul creat de diferențele de temperatură poate duce la apariția acarienilor și a mucegaiului, contribuind la dezvoltarea astmului, precum și a eczemelor, a mâncărimilor și a problemelor respiratorii.

Importanța unei bune aerisiri ale încăperilor iarna

Unii oameni care suferă de boli sezoniere sau alergii au observat îmbunătățiri ale stării lor atunci când este instalat un sistem de ventilație eficient. Ventilația eficientă elimină aerul stătut care poate conține aerosoli Covid-19 și aduce aer proaspăt care conține mai mult oxigen, mai puțin dioxid de carbon (CO₂) și vapori de apă și mai puțini microbi.

Din fericire, există o serie de modalități simple de a atenua aceste riscuri și de a vă ajuta să vă protejați familia pe tot parcursul anului. Cel mai simplu și mai evident mod de a îmbunătăți circulația aerului interior este să vă deschideți ferestrele și ușa, chiar dacă este doar pentru perioade scurte de timp. Doar 15 până la 20 de minute sunt suficiente pentru a face diferența.

Un umidificator poate oferi confort în timpul lunilor de iarnă, dar folosiți-l numai în încăperi cu flux suficient de aer pentru a ventila în mod corespunzător camera și a preveni apariția umezelii. Un dezumidificator poate reduce efectiv nivelul de umiditate, deși vă va crește consumul de energie.

Prin controlul umidității și încurajarea aerului proaspăt în casa dvs., ajutați la crearea unui mediu mai bun pentru familia dvs.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate