Valul 5 și valul 6? Adrian Streinu-Cercel face previziuni sumbre: „Virusul va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii”

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele două săptămâni sugerează că România a intrat într-un al patrulea val al pandemiei.

Din nefericire, varianta Delta nu pare a fi ultima tulpină care va apărea, motiv pentru care Adrian Streinu-Cercel face previziuni sumbre. Medicul a declarat că deja valul patru face ravagii în rândul cetățenilor și mulți ajung la Terapie Intensivă din cauza stării grave a sănătății.

Îngrijorător este că deficitele din sistemul sanitar sunt la același nivel ca la începutul pandemiei, iar șansele sunt destul de mari ca personalul medical să se confrunte cu situații critice din nou așa cum s-a întâmplat când erau raportate mii de cazuri de infectări pe zi.

„Nu este problema dacă vine sau nu al patrulea val, pentru că al patrulea val este în momentul de față în fața noastră. Faptul că Terapie Intensivă au început să se adune pacienții, denotă clar acest lucru. Practic, pacienții care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe și dacă facem calculul înapoi, o să vedeți câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%, deci a numărului de pacienți care sunt în Terapia Intensivă.

Terapiile Intensive încep să fie aglomerate și din păcate, noi funcționăm exact cu același personal pe care l-am avut și în urmă cu 8 luni, și în urmă cu 1 an, și în urmă cu 1 an și 8 luni. Practic, aici trebuia să facem o mică dezvoltare, în sensul să dăm posibilitatea unor specialități colaterale, să își facă o dezvoltare pe Terapie Intensivă, în așa fel încât să putem face față următoarelor valuri', a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit Antena 3.

De asemenea, preşedintele Comisiei de Sănătate la Senat a declarat că acest val nu va fi ultimul așa cum sperăm toți. Din nefericire, virusul din Wuhan va mai suferi mutații mult mai periculoase care vor genera alte valuri. El este de părere că vor mai fi cel puțin două valuri.

Prin urmare, recomandarea acestuia este să purtăm mască și să ne vaccinăm, doar așa vom putea reveni la o viață normală.

„Noi vorbim acum de valul 4, dar trebuie să fim cât se poate de conștienți că pandemia nu se termină cu valul 4 și urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante.

Atâta timp cât lumea nu înţelege să se vaccineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui virus, virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”, a mai precizat directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș' din Bucureşti.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri