Bebeluș afgan născut după ce mama a intrat în travaliu la bordul avionului forțelor aeriene americane

Mulți afgani au încercat să evacueze Afganistanul după retragerea trupelor americane și preluarea ulterioară a talibanilor, iar un bebeluș afgan s-a născut chiar la bordul avionului forțelor aeriene americane.

O femeie afgană însărcinată, care fugea de talibani, a intrat în travaliu sâmbătă, în timp ce ea și familia ei erau evacuate la bordul unui avion al Forțelor Aeriene ale SUA. Mama anonimă s-a urcat în avionul de marfă C-17 împreună cu soțul ei și celălalt copil mic al lor, potrivit People.

A intrat în travaliu la mijlocul zborului, având contracții din ce în ce mai dureroase. Tensiunea ei arterială a scăzut periculos de mult în timp ce avionul se apropia de Germania, provocând complicații medicale.

Comandantul aeronavei a luat măsuri, crescând presiunea aerului și scăzând altitudinea, ceea ce a reușit să „stabilizeze și să ajute la salvarea vieții mamei', potrivit unui reprezentant al Forțelor Aeriene din SUA.

Când avionul a ajuns la Ramstein, femeia a intrat în etapele finale ale travaliului. Un grup medical a preluat-o și a însoțit-o într-o sală de naștere improvizată din depozitul de marfă, unde au facilitat nașterea cu succes.

„Fetița și mama au fost transportate la o unitate medicală din apropiere și sunt în stare bună', a declarat un reprezentant al Comandamentului pentru mobilitate aeriană, scrie People. Nașterea extraordinară a avut loc după ce talibanii au preluat controlul capitalei Afganistantului și a altor orașe.

Afganii au intrat în panică, înghesuindu-se în aeroportul din Kabul și urcând pe zidurile de beton, în încercarea de a urca în zboruri internaționale și de a fugi de sub controlul talibanilor.

Peste 600 de persoane au fost evacuate într-o singură călătorie cu avioane de marfă ale Forțelor Aeriene, precum cea care a transportat femeia însărcinată. Acest număr a fost mult mai mult decât numărul de pasageri pentru care sunt construite aceste tipuri de aeronave. Mulți s-au repezit la rampe pe jumătate deschise și chiar la roți pentru a scăpa, iar unii și-au pierdut viața încercând să scape de sub teroarea talibanilor.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri