Tulpina Delta la copii. Cifrele sunt din ce în ce mai îngrijorătoare

Până acum, infecția cu virusul SARS-CoV-2 a afectat un număr mai mic de copii, comparativ cu adulții. Mutația Delta a virusului complică însă lucrurile, din acest punct de vedere. Este mai contagioasă nu doar în ceea ce-i privește pe adulți. În cazul copiilor, efectele pot fi de la moderate la severe.

Un semnal de alarmă cu privire la efectele mutației Delta asupra copiilor (în special cei sub 12 ani, nevaccinați) a fost tras și de Secretarul de Stat din Ministerul Afacerilor Externe, Raed Arafat. În cadrul unui interviu Digi 24, acesta a spus: „autoritățile se pregătesc să aibă la dispoziție inclusiv locuri de terapie intensivă pentru copii, având în vedere faptul că tulpina virală care circulă în prezent afectează în mare măsură persoanele tinere'.

Decizia a fost luată în contextul în care cifrele au arătat, în alte țări, o creștere alarmantă a  numărului de copii infectați cu varianta Delta. „Este posibil că ajungem la un număr mai mare pentru că asta s-a întâmplat în alte ţări. În Statele Unite au ajuns şi copii de şapte şi de şase şi de cinci ani la spital din cauza COVID-ului. Copii care nu se pot vaccina şi care trebuie protejaţi altfel. Clar că varianta asta are un impact mai mare pe tineri şi pe copii', a completat Secretarul de Stat.

Cele mai frecvente simptome

Academia Americană de Pediatrie a transmis că aproape 94.000 de noi cazuri în rândul copiilor au fost raportate într-o săptămână.

În acest context, Yale Medicine a constatat că tusea și pierderea mirosului, atât de des întâlnite în prima variantă de Coronavirus, nu mai sunt semne definitorii pentru infecția cu Sars-COV 2. În schimb, părinții trebuie să fie atenți la semnale precum dureri de cap, gât uscat, nas care curge și febră. Acestea au fost cel mai des întâlnite simptome în cazul infecției cu Sar-COV 2.

Citește și: Medicul-erou de la Piatra Neamț, pur și simplu umilit

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri