Un test simplu vă poate prezice riscul de atac de cord fatal în următorii 3 ani

Un test simplu ar putea prezice riscul unui atac de cord fatal în următorii trei ani – salvând mii de vieți, susțin experții.

Testul de sânge este deja folosit în spitale pentru a diagnostica alte afecțiuni, dar ar putea fi acum utilizat pentru a eficientiza modul în care pacienții sunt tratați în urma unui atac de cord suspectat.

Cercetătorii de la Institutul Național al Inimii și Plămânilor din Imperial College din Londra au descoperit că măsurarea nivelurilor de proteină C reactivă (CRP) – un semn de inflamație – poate identifica mai bine cine este expus riscului de a muri în următorii trei ani.

Proteina poate fi prezentă în sângele oamenilor după un atac de cord. Drept urmare, testul ar putea asigura celor care au cea mai mare nevoie de ele li se administrează un tratament mai agresiv și sunt monitorizați mai îndeaproape.

Iar cei identificați ca fiind cu risc scăzut ar putea fi asigurați și trimiși acasă. În prezent, când medicii cred că o persoană a trecut printr-o asemenea experiență, efectuează un test de sânge pentru troponină.

Aceasta este o proteină care este eliberată în fluxul sanguin atunci când inima este deteriorată.

Oamenii de știință spun acum că măsurarea nivelurilor CRP în același timp poate oferi o imagine mai detaliată pentru a arăta care pacienți prezintă cel mai mare risc.

Cercetătorii au analizat datele a peste 250.000 de pacienți care au fost internați la spital cu suspectare de atac de cord, scrie The Sun.

În mod normal, nivelul CRP din sânge este de 2 mg/L sau mai mic. Dar ei au descoperit o măsurare ușor crescută de 10-15 mg/L CRP la cei cu un test de troponină pozitiv, prezisă o șansă de deces mai mare de 35% trei ani mai târziu.

Rezultatele studiului vor deschide, de asemenea, ușa pentru un tratament mai țintit pentru pacienții cu atac de cord care suferă de inflamații care pun viața în pericol.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate