Un tânăr de 20 de ani a vrut să se sinucidă la metrou, dar nu s-a aruncat în fața trenului. Metoda la care a apelat tânărul pentru a-și încheia socotelile cu viața i-a îngrozit pe călători

și-a tăiat venele la metrou Politehnică

Un tânăr de 20 de ani din București a vrut să-și încheie socotelile cu viața. Acesta a coborât la metrou Politehnică, dar nu a intenționat să se arunce în fața garniturii. Tânărul a recurs la un gest înfiorător, care i-a șocat pe călători.

Potrivit evz.ro, acesta și-a tăiat venele la ieșirea din stația de metrou Politehnica. Incidentul a fost semnalat printr-un apel la 112 de către unul dintre martorii care au asistat la această scenă șocantă. Până la această oră, nu se cunosc alte informații despre victimă.

Zilele trecute, un bărbat în vârstă de 30 de ani a încercat să se sinucidă, la stația de metrou Unirii, întinzându-se pe liniile trenului. El a fost însă salvat de angajații Metrorex. Aceștia au acționat rapid și au oprit temporar curentul după ce au văzut intenția bărbatului.

Ce se ascunde în mintea sinucigașilor

L-am întrebat pe psihoterapeutul Lucian Negoiță ce trăiri experimentează un sinucigaș.

“Sunt prezente multe gânduri negative despre trecut, despre viață, despre propria persoană, despre inutilitatea vieții și a continuării, despre un viitor negru. Pot abunda gânduri: < sunt un ratat/ă > , < nu mi-a ieșit nimic bine > , < nu am pe nimeni care să mă iubească > , < nu mai are nici un rost să continui > , < nu văd nicio soluție > , < totul este degeaba > . Emoțional, acesta poate simți multă tristețe, melancolie, uneori furie și vinovăție. Lipsa de sens și însingurarea, sentimentul de gol și singurătate sunt de multe ori prezente”, ne-a spus specialistul.

Psihicul, un mușchi care trebuie antrenat încă din copilărie

Specialistul ne-a explicat că psihicul uman funcționează asemeni unui mușchi, care trebuie antrenat și hrănit de timpuriu. “Dacă acest ‘mușchi’, psihicul, nu este antrenat și hrănit corespunzător încă din copilărie cu iubire, susținere, îndeplinirea nevoilor bazale și emoționale, experiențele vieții pot să macine din interior. Cancerul atacă celulele corpului, gândurile negre atacă psihicul. Aceste gânduri sunt asemenea unui cal troian ascuns în psihic, atacându-l și slăbindu-l din interior. În general, aceste persoane preferă ‘să se predea’ în fața dificultăților vieții, alegând un mecanism pasiv de renunțare“, a completat psihoterapeutul Lucian Negoiță.

Citeste si

Psihologii avertizează: există copii care se gândesc la moarte

Ce se ascunde în mintea sinucigașilor. Iată cum îți poți da seama că un apropiat are gânduri suicidare

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri