Un român din Italia a murit în timp ce aștepta rezultatul testului Covid-19

Un român din Italia a murit în timp ce aștepta rezultatul testului Covid-19

Un cetățean român în vârstă de 46 de ani din orașul italian Sulmona (provincia LAquila) a decedat, duminică, în timp ce aștepta rezultatul testului Covid-19.

Potrivit ziarului „Il Centro', care citează surse medicale ale spitalului 'SS Annunziata', bărbatul, pe numele său Francesco Ciobanu, a suferit un infarct, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

După cum informează sursa citată, românul de 46 de ani fusese adus la spital cu ambulanța acuzând dificultăți de respirație, febră mare și dureri abdominale, motiv pentru care a fost supus unui test Covid-19.

Rezultatul testului a fost negativ, însă ținând cont de simptomele pacientului, medicii au decis să repete testul pentru a stabili cu exactitate dacă este sau nu infectat.

În timp ce aștepta rezultatul celui de-al doilea test în ambulanță, undeva în afara zonei de triaj, bărbatul a suferit un prim infarct.

Personalul medical a reușit să-l stabilizeze pentru moment și să-l transporte de urgență în secția de terapie intensivă. Din păcate, la scurt timp, românul a suferit un al doilea stop cardiac, care i-a fost fatal. După o oră a venit și rezultatul celui de-al doilea test, care a fost tot negativ.

Date fiind circumstanțele în care Francesco Ciobanu a decedat, familia acestuia intenționa să solicite efectuarea unei anchete pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la moartea românului. Ulterior, rudele acestuia au renunțat la acțiunea lor.

„Un caz precum cel al cetățeanului român ridică semne de întrebare asupra modului în care sunt preluați și tratați pacienții de Covid-19 la spitalul din Sulmona', mai scrie sursa citată.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri