Un film laureat cu Marele Premiu la Cannes va ajunge în România. Când va putea fi urmărit în cinematografe?

„120 BPM/bătăi pe minut' este filmul laureat cu Marele Premiu la Cannes și propunerea Franţei pentru premiile Oscar, iar începând cu luna ianuarie acesta va ajunge și în România.

Filmul „120 BPM' a fost realizat de Robin Campillo și a fost considerat revelația ultimei ediții a festivalului de la Cannes. Lungmetrajul are la bază fapte reale și vorbește despre modul în care organizația civică ACT UP din Franța anilor 90 își dorește obținerea unor drepturi fundamentale pentru diferite grupuri de minorități – de la cele sexuale la cele civice. 

În plină epidemie, grupul de acțiune „Act Up' s-a implicat în viața publică, combatând prejudecata că SIDA este boala persoanelor de la periferia societății și conștientizând opinia și autoritățile asupra metodelor de prevenirea a acestei boli sau a metodelor de tratament.

Când va putea fi urmărit „120 BPM' în cinematografele din România?

„120 BPM' a obținut recent „Premiul pentru cel mai bun film străin al anului' din partea Los Angeles Film Critics Association  și este nominalizat la nu mai puțin de 6 premii Lumiere. Filmul va ajunge în luna ianuarie și în România și va putea fi urmărit în cinematografe începând cu data de 26 ianuarie 2018.

Foto: pr

Citește și:

Laureatul oscar Adrien Brody a venit în România împreună cu fosta soție a lui Adrian Mutu, Alexandra Dinu

Filmul „Titanic' ar fi putut avea un alt final. O echipă de liceeni a demonstrat cum s-ar fi putut salva Jack

Top 10 trailere de filme pe care nu trebuie să le ratezi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte