Filmul “Titanic” ar fi putut avea un alt final. O echipă de liceeni a demonstrat cum s-ar fi putut salva Jack

Filmul “Titanic” a avut premiera cu 20 de ani în urmă, însă succesul lui este la fel de răsunător chiar și azi. O poveste de dragoste cu final tragic, care emoționează până la lacrimi cu aceeași ușurință cu care a făcut-o în toți acești ani.

Una dintre cele mai controversate scene a fost cea în care Jack este înghițit de apele înghețate ale Atlanticului. La acea vreme, opinia publică era de părere că moartea protagonistului a fost gratuită și inutilă și că acesta s-ar fi putut salva cățărându-se pe aceeași ușă pe care se cățărase Rose, partenera lui.

Ipoteza producătorului James Cameron: de ce Jack nu s-ar fi putut salva

Producătorul peliculei, James Cameron, a spulberat mitul posibilității salvării lui Jack susținând că, deși  ar fi fost loc pentru două persoane pe acea ușă plutitoare, aceasta nu ar fi putut să-i țină la suprafață pe amândoi.

Ipoteza echipei de liceeni care a studiat proprietățile ușii plutitoare: de ce Jack s-ar fi putut salva

La 20 de ani distanță, trei eleve de liceu din Australia au demonstrat că ușa de lemn ar fi putut să susțină două persoane fără să se scufunde în apele oceanului. Adolescentele au studiat flotabilitatea ușii plutitoare, proprietățile lemnului din care era realizată, comportamentul acesteia în situația în care ar fi trebuit să susțină două persoane și modul în care materialul ar fi fost afectat de sarea din apă.

După teste îndelungate, tinerele au ajuns la următoarea concluzie: ușa de lemn ar fi susținut fără probleme două persoane dacă cele două persoane s-ar fi gândit să introducă sub ea cele două veste de salvare cu care erau îmbrăcate.

Deznodământul poveștii ar fi putut fi, cu siguranță, altul dacă cele două personaje nu ar fi reacționat impulsiv și și-ar fi adunat gândurile pentru câteva secunde.

Citește și

Leonadro DiCaprio – un nume predestinat

Sursa: aufeminin.com

Sursa foto: hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Muzica, filme, carte