Uber a anunțat că face o nouă schimbare în România. Ce se va întâmpla cu aplicația începând de miercuri, 14 februarie?

Aplicația Uber a anunțat că va face o nouă schimbare, este vorba despre introducerea unei nou funcții, care se numește „upfront pricing'. Prin această funcție, utilizatorii vor putea vedea tariful exact al curselor înainte de a plasa o comandă.

Funcția va fi disponibilă începând cu data de 14 februarie. Până acum, utilizatorii putea să vadă doar o estimare a tarifului. Așadar, începând de mâine românii vor putea afla exact cât îi va costa o cursă, înainte de a comanda o mașină, au anunțaț reprezentanții Uber, într-un comunicat.

Uber a anunțat că face o nouă schimbare în România

Așadar, spre exemplu o cursă de la Dristor până la Gara de Nord, într-o oră de vârf, va fi de 15,63 de lei, conform digi24.ro. O cursă de la Piața Victoriei până la aeroport va fi de 26,09 lei.

Când vei introduce destinația, tariful afișat de aplicație va arăta o sumă exactă, care va include:

  • distanța până la destinație, incluzând aici opririle multiple
  • timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic
  • tarifarea dinamică, atunci când e cazul
  • eventuale reduceri promoționale

La orele de vârf, atunci când intervine tarifarea dinamică, aplicația Uber va afișa suma exactă și mesajul că tarifele sunt mărite ca urmare a cererii mari. În situația tariful dinamic depășește 3 X tariful de bază, utilizatorii vor fi notificați despre asta și li se va cere confirmarea.

Dacă pasagerii modifică destinația, adaugă o oprire pe parcurs sau timpul petrecut în cursă e mai lung decât cel estimat, aplicația va actualiza corespunzător valoarea totală a cursei.

Compania Uber a fost fondată în anul 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul de a realiza comandarea unei curse, prin simpla apăsare a unui buton. În București, aplicația Uber a apărut și în România, la început doar în București, iar din 2016, aplicația funcționează și în Cluj, Brașov și Timișoara.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Aplicaţia Instagram introduce o nouă opţiune. Cum poţi afla dacă cineva îţi copiază conţinutul printr-o captură de ecran

Legistația auto, înăsprită! Ce trebuie să știe cei care își doresc să devină șoferi? Titi Aur: „Sunt mulți instructori care nu sunt pregătiți'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse