Legistația auto, înăsprită! Ce trebuie să știe cei care își doresc să devină șoferi? Titi Aur: „Sunt mulți instructori care nu sunt pregătiți”

Legistația auto, înăsprită! Ce trebuie să știe cei care își doresc să devină șoferi? Titi Aur: „Sunt mulți instructori care nu sunt pregătiți”

De-a lungul anilor, condițiile în care se obține permisul de conducere auto s-au tot schimbat. De asemenea, și metodologia în care se dă examenul s-a modificat de multe ori, însă speciliștii susțin că legislația pentru obținerea permisului de conducere ar trebui să fie înăsprită.

Titi Aur, multiplu campion național la raliuri, a vorbit cu sinceritate despre instructorii auto și despre modul în care aceștia își fac treaba. Specialistul a fost întrebat dacă ar trebui înăsprită legislația pentru obținerea permisului de conducere.

Ce trebuie să știe cei care își doresc să devină șoferi?

Titi Aur a explicat în detaliu că există mulți instructori auto nu sunt pregătiți așa cum ar trebui, pentru a obține permisul de conducere auto.

„În primul rând, ar trebui ca instructorii să fie bine pregătiți. Sunt mulți instructori care nu sunt pregătiți să predea tot ce trebuie unui cursant. Nu mă refer la partea de pornit, de oprit, de parcat, de băgat în viteză. Aceste lucruri se fac, mai bine sau mai puțin bine. Mă refer la partea de a preveni. Vezi mașină de școală care nu merge cu farurile aprinse. Instructorii ar trebui pregătiți. Exigența la examenul de conducere ar trebui să fie mai mare, dar mai ales la reguli legate de anticipare, de prevenire, de a înțelege condusul', a explicat Titi Aur, pentru DC News.

Acesta a spus și cât este de important ca un șofer să știe cum să reacționeze în situații limită.

„Motivele din cauza cărora o mașină poate scăpa o mașină de sub control sunt diverse. Și atunci cel care este instruit corect va înțelege cum ar putea să nu ajungă în acea situație limită, asta e cel mai important,' a mai spus Titi Aur.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Bolile care te pot împiedica să obții permisul de conducere sau care pot duce la suspendarea acestuia

Așa arăta permisul de conducere în trecut. Imaginile pe care sigur le-ai uitat

Codul rutier se modifică. Ce reguli trebuie să cunoască cei care vor să obțină permisul de conducere

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse