Tu de ce nu ai noroc în timp ce alții au cu carul?
Cu siguranță te-ai întrebat de ce tu nu ai noroc în timp ce unora le merge bine în viață, orice-ar face. Fără îndoială că există hazard și întâmplare. Și că o mare parte din responsabilitatea pentru cum ne merg apele vieții ne revine în totalitate.
Alegerile și intuițiile noastre spun multe despre noi. Atitudinile asumate, acțiunile și comportamentul nostru atrage după sine o serie de întâmplări care pot fi favoarea noastră sau ne pot izola de marile șanse ale vieții.
În marile clinici universitare oamenii de știință au făcut adevărate studii și experimente care au scos la iveală faptul că oamenii, efectiv, pot deveni mai norocoși prin atragerea aproape magnetică în viața lor a unor întâmplări benefice.
Iată de ce nu ai noroc:
Prima regulă este să nu aștepți să-ți pice norocul din cer. Șansele nu se găsesc nefăcând nimic, ci căutându-le. Lamentările, cerșitul atenției și izolarea sunt cei mai redutabili inamici ai norocului.
Așteptări nerealiste
Dacă așteptările tale sunt nerealiste sau prea înalte, e posibil să te simți adesea dezamăgit. Încercarea de a-ți ajusta așteptările poate ajuta la îmbunătățirea percepției asupra norocului.
Lipsa de acțiune
Norocul adesea favorizează pe cei care sunt proactivi. Încercarea de noi oportunități și ieșirea din zona de confort poate duce la „noroc” mai frecvent.
Starea de spirit negativă
Pesimismul sau o atitudine negativă poate atrage experiențe negative. Practicarea recunoștinței și încercarea de a adopta o perspectivă mai pozitivă asupra vieții pot schimba modul în care percepi norocul.
Compararea cu alții
Compararea succeselor personale cu cele ale altora poate duce la sentimente de insuficiență și „lipsă de noroc”. Fiecare persoană are propriul său parcurs, iar concentrarea pe progresul personal poate fi mai benefică.
Deși poate fi trist să auzi ce-ți spun specialiștii, se pare că norocul nu este o condiție intrinsecă a vieții, el nu vine după noi și nu ne caută.
Cine-s norocoșii care se bucură de noroc?
Privind lucrurile la rece, putem spune că unii au primit cu carul alții cu paharul. Unii au parte de câștiguri pe toate palierele vieții în timp ce alții sunt sortiți pierderilor. De ce unora le merge bine şi în dragoste, şi în carieră, au și bani, şi sănătate, în vreme ce alţii parcă atrag necazurile şi pagubele ca un magnet?
Ei bine, norocul are legătură cu mintea umană, cu felul în care ne raportăm la ce e în jur. Personalitatea noastră este cea care ne dictează norocul, spun oamenii de știință.
Așadar, o deschidere spre experiențe noi, spre aventuri nebănuite îți creează o cărare spre a-ți găsi propriul noroc. Cu imaginație și curiozitate, situându-te în arena vieții, nu printre spectatori.
Spontaneitatea este benefică dar nu e aducătoare de noroc și mai degrabă lucrul organizat făcut cu conștiinciozitate. Autodisciplina și respectarea regulilor sunt obligatorii pentru a atrage norocul de partea ta.
Oamenii prietenoși au mai multe șanse să-și aducă norocul în viața lor față de cei rezervați și introvertiți. Când stai de vorbă cu cei din jur, îți poți face cunoștințe noi sau chiar prieteni, poți primi sprijin, ponturi, poți face legături în favoarea ta.
Psihologii spun că nu există sintagma omul potrivit la locul potrivit, cu mai degrabă a te afla în starea de spirit potrivită.
Concluzia este că în viață norocul nu pică din cer. Iar cei pe care-i credem din cale-afară de norocoși, pur și simplu și-au ascultat intuiția.
Foto: Shutterstock
Citește și:
Scriitoarea Ioana Lee, despre mersul la toaletă în Japonia: E o experiență unică'
Poveștile cititoarelor: Alinușca – Uneori, pentru a fi fericit, trebuie să știi să renunți'
O femeie a slăbit 15 kilograme după ce a renunțat la un obicei zilnic pe care mulți oameni îl au