Tu de ce nu ai noroc în timp ce alții au cu carul?

tu-de-ce-nu-ai-noroc

Cu siguranță te-ai întrebat de ce unora le merge bine în viață, orice-ar face. Fără îndoială că există hazard și întâmplare. Și că o mare parte din responsabilitatea pentru cum ne merg apele vieții ne revine în totalitate. Alegerile și intuițiile noastre spun multe despre noi. Atitudinile asumate, acțiunile și comportamentul nostru atrage după sine o serie de întâmplări care pot fi favoarea noastră sau ne pot izola de marile șanse ale vieții.

În marile clinici universitare oamenii de știință au făcut adevărate studii și experimente care au scos la iveală faptul că oamenii, efectiv, pot deveni mai norocoși prin atragerea aproape magnetică în viața lor a unor întâmplări benefice.

Prima regulă este să nu aștepți să-ți pice norocul din cer. Șansele nu se găsesc nefăcând nimic, ci căutându-le.

Lamentările, cerșitul atenției și izolarea sunt cei mai redutabili inamici ai norocului.

Deși poate fi trist să auzi ce-ți spun specialiștii, se pare că norocul nu este o condiție intrinsecă a vieții, el nu vine  după noi și nu ne caută.

Tu de ce nu ai noroc și cine-s norocoșii?

Privind lucrurile la rece, putem spune că unii au primit cu carul alții cu paharul. Unii au parte de câștiguri pe toate palierele vieții în timp ce alții sunt sortiți pierderilor. De ce unora le merge bine şi în dragoste, şi în carieră, au și bani, şi sănătate, în vreme ce alţii parcă atrag necazurile şi pagubele ca un magnet?

Ei bine, norocul are legătură cu mintea umană, cu felul în care ne raportăm la ce e în jur.

Personalitatea noastră este cea care ne dictează norocul, spun oamenii de știință.

Așadar, o deschidere spre experiențe noi, spre aventuri nebănuite îți creează o cărare spre a-ți găsi propriul noroc. Cu imaginație și curiozitate, situându-te în arena vieții, nu printre spectatori.

Spontaneitatea este benefică dar nu e aducătoare de noroc și mai degrabă lucrul organizat făcut cu conștiinciozitate. Autodisciplina și respectarea regulilor sunt obligatorii pentru a atrage norocul de partea ta.

Oamenii prietenoși au mai multe șanse să-și aducă norocul în viața lor față de cei rezervați și introvertiți. Când stai de vorbă cu cei din jur, îți poți face cunoștințe noi sau chiar prieteni, poți primi sprijin, ponturi, poți face legături în favoarea ta.

Psihologii spun că nu există sintagma omul potrivit la locul potrivit, cu mai degrabă a te afla în starea de spirit potrivită.

Concluzia este că în viață norocul nu pică din cer. Iar cei pe care-i credem din cale-afară de norocoși, pur și simplu și-au ascultat intuiția.

Foto: Shutterstock

Florentina Mușat

Citește și:

Scriitoarea Ioana Lee, despre mersul la toaletă în Japonia: E o experiență unică'

Poveștile cititoarelor: Alinușca – Uneori, pentru a fi fericit, trebuie să știi să renunți'

O femeie a slăbit 15 kilograme după ce a renunțat la un obicei zilnic pe care mulți oameni îl au

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse