Transformarea sexuală și erotică

transformare sexuală și erotică

Ce ar însemna pentru tine să împlinești transformarea sexuală și erotică? Dacă ai vrea lucrul acesta pentru relația ta (chiar și pentru relația ta cu tine, dacă nu ai în prezent o relație intimă cu o altă persoană), prin ce etape sau pași ai trece? 

Săptămâna trecută invitam cititoarele AVANTAJE să scrie ce anume ar vrea să citească în rubrica despre dezvoltare sexuală și erotică pe care am început-o. Dacă nu ai apucat încă să parcurgi primele mele două articole, iată aici o prezentare a cine sunt, iar aici o invitație să îmi scrii subiecte pe care ai vrea să le regăsești în articolele acestea.

Aș vrea în primul rând să le mulțumesc celor care au scris până acum. Avem 6 întrebări și 3 propuneri de subiecte. Și așteptăm în continuare și alte persoane să scrie, cu siguranță ușile sunt deschise.

Până ajungem să le abordăm și să le explorăm pe fiecare în parte, aș vrea să încep cu numitorul lor comun: întrebarea „cum?'. Cum îmbunătățim, cum ieșim din impas, cum reluăm viața sexuală după o pauză, cum explorăm lucruri controversate, cum salvăm o relație toxică și tot așa. „Cum?'

Ei bine, răspunsul comun pentru toate este acesta: începem cu munca noastră cu noi înșine. Despre asta aș vrea să vorbim astăzi.

Munca individuală pentru transformarea vieții intime

Inițial este important să ne obișnuim să devenim propriul creator în viața noastră intimă. Noi ne-o construim, asta este sigur. Știi vorba veche: 'Cum îți așterni, așa dormi'? Ei bine, fix așa e și în intimitate: cum îți așterni, dormi și în intimitate. Hai să vedem totuși cum arată lucrul acesta.

Cu nivelul de maturitate și înțelegere al fiecăreia dintre noi, din prezent, în primul rând pornim cu mentalul că noi ajungem la cunoștințele și informațiile și soluțiile de care avem nevoie. Fiindcă noi le căutăm. Deci, începem să căutăm activ și să luăm inițiativa pe acest drum. Acesta este de fapt cel mai mare pas; când nu dăm vina pe partener, parteneră sau parteneri și când nu avem așteptarea ca celălalt să facă ceva pentru noi.

Indiferent ce vârstă avem, e absolut crucial să realizăm că felul în care arată viața noastră intimă (cu bune și cu mai puțin bune) depinde în primul rând de noi înșine.

Cei din jur ne pot oferi informații, ne pot crea spațiul să ne dezvoltăm erotic, ocazii să explorăm, provocări să le depășim, dar noi suntem cei care facem lucrurile să se întâmple concret. Noi suntem creatorii în viața noastră – inclusiv cea intimă.

Două întrebări importante

Indiferent de subiectul pe care îl vrem abordat, primele două întrebări (atât la cursurile mele, cât probabil la orice terapeut) sunt aceastea: care este lucrul care mă preocupă? Sunt dispus să abordez situația diferit față de cum am făcut până acum?

Orice proces de învățare, de depășire a unui obstacol, de explorare a unor lucruri ieșite din comun (orice înseamnă comun pentru fiecare dintre noi) presupune în primul rând deschiderea noastră interioară completă și autentică și asumarea rolului principal și activ. Orice transformare începe cu noi înșine și este înfăptuită de noi înșine, de fapt.

Înainte să cerem oricui altcuiva transformarea pe care o vrem în intimitate, înainte să avem așteptarea de la partener să producă acea schimbare, este elementar să punem noi în aplicare principiul ăsta: fac tot ce ține de mine să transform intimitatea mea fizică. Punct. Această abordare este pur și simplu igiena emoțională și psihică a oricărei relații. Hai să vedem cum putem face lucrurile acestea.

Legat de psihic și concepte

Când ne dorim o transformare sau o evoluție, este important să realizăm cât mai bine locul din care pornim. Când am început căutarea pe cont propriu mi-am luat puțin timp și am scris tot ce credeam despre sexualitate, intimitate, erotic, relația cu partenerul, eu însămi. Tot ce știam eu atunci, tot ce căutam, tot ce îmi doream, tot ce știam că puteam oferi. Pur și simplu ca să scot totul din minte și să mă uit la mine însămi într-un alt mod decât din interior.

Introspecția o recomand oricui vrea să înceapă o transformare în propria intimitate. Capacitatea să ne punem întrebările „Cine sunt?' și „Ce vreau?' este una din cele mai importante ale noastre. Apoi este important să avem răbdarea să conștientizăm și să exteriorizăm răspunsurile acestor întrebări.

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii