Tragedia unor români din Franța. Fetița lor a murit la numai 8 ani. Ce solicită acum părinții ei?

Tragedia unor români din Franța. Fetița lor a murit la numai 8 ani. Ce solicită acum părinții ei?

O familie de români care trăiește în localitatea Mittersheim din nord-estul Franței își caută dreptatea în justiție după ce fetița lor de numai 8 ani, Cecilia Laszlo, a murit.

După cum informează Le Republicain Lorrain, părinţii acuză personalul medical de la secția Urgențe a spitalului din Sarrebourg de „incompetență și indiferență'.

Cecilia suferea de suflu sistolic, ceea ce a adus-o pe masa de operație în luna septembrie pentru a i se monta o proteză aortică. Intervenția părea să fi reușit, motiv pentru care medicii de la spitalul dn Strasbourg i-au permis să se întoarcă acasă după doar 2 zile de la operație.

„Acasă, totul a decurs bine', își aminteșe tatăl, citat de Le Republicain Lorrain. „Nu primisem însă instrucțiuni, iar Cecilia nu era monitorizată. Într-o dimineață, ea a cerut micul dejun la pat și chiar avea un apetit bun. La prânz, a întrebat de ce i-am pregătit doar un cordon bleu. A mușcat de trei ori înainte să se simtă rău. A început să gâfâie, și-a pus mâna pe piept și i-a spus mamei ei că o doare', a declarat domnul Laszlo.

Fetița nu mai avea aer și și-a pierdut cunoștința pentru scurt timp. Părinții ei au apelat imediat numărul pentru urgențe, iar la locuința lor a sosit rapid o ambulanță. „Le-am spus că este nevoie de un elicopter ca să o transporte la spital pentru a fi operată de urgență, dar nu m-au ascultat! Știam că era singurul lucru care trebuia făcut și că, dacă îi vor aplica măsuri de resuscitare, nu vor face decât să-i agraveze problemele cardiace', a mai spus tatăl Ceciliei, puternic afectat de pierderea fiicei sale.

Elicopterul cerut de domnul Laszlo nu a fost solicitat de personalul medical de pe ambulanță, iar Cecilia a fost transferată cu ambulanța la spitalul de urgență din localitatea Sarrebourg.

„Este un dosar neobișnuit'

Devastați, părinții săi nu înțeleg de ce nu au fost ascultați. „În loc să-i pună proteza la loc, au chemat jandarmii să mă țină departe', își mai amintește cu tristețe conaționalul nostru.

Din păcate, starea de sănătate a fetiței s-a deteriorat rapid, iar după câteva minute ea a murit.

Avocatul familiei Laszlo: „Este un dosar neobișnuit'

Sfâșiați de durere, părinții Ceciliei au repatriat trupul neînsuflețit al micuţei în România, unde au înmormântat-o. Imediat ce s-au întors în Franţa, ei au depus o plângere împotriva personalului medical de la spitalul din Sarrebourg, dar și împotriva medicului care a operat-o pe Cecilia.

Potrivit avocatului familiei Laszlo, Xavier Iochum, Procuratura Înaltei Curți din Metz a deschis o anchetă judiciară pentru a afla circumstanțele în care s-a produs această tragedie.

„Este un dosar neobișnuit', a declarat Xavier Iochum. Informațiile judiciare vor face posibilă determinarea lanțului de cauzalități și a posibilelor responsabilități'. „Rapoartele de expertiză ar trebui să stabilească dacă au fost comise erori în timpul intervenției echipei medicale de urgență sau în timpul intervenției chirurgicale pe cord la spitalul din Strasbourg'.

Conducerea spitalului din Sarrebourg nu a făcut nici un comentariu în așteptarea rezultatelor anchetei, mai scrie sursa citată.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri