Trafic restricționat în Capitală până pe 29 octombrie. Ce zone ar trebui să ocolești?

Pe 24 octombrie începe pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou, care este sărbătorit pe data de 26 octombrie. În intervalul 24-29 octombrie vor avea loc manifestații religioase în zona Capitalei, motiv pentru care traficul va fi restricționat în mai multe zone.

Trafic restricționat în Capitală

Pentru că astăzi vor avea loc mai multe procesiuni religioase, Poliția Rutieră a anunțat că în intervalul 12.00 – 13.00 circulația va fi închisă pe traseele Platoul Catedralei Patriarhale – Str. Patriarhiei – Str.11 Iunie – Bd. Regina Maria – Aleea Dealului Mitropoliei şi Biserica Sf. Spiridon cel Nou – Calea Şerban Vodă – Str. Bibescu Vodă – Aleea Dealul Mitropoliei, potrivit mediafax.ro.

Încă de aseară, de la ora 20, autovehiculelor le-a fost interzisă staționarea pe Bulevardul Regina Maria și pe Strada 11 Iunie, acesta fiind locul unde se vor aduna pelerinii. În plus, staționarea autovehiculelor este interzisă și în zona Parcului Carol – Fântâna Zodiac, pentru a oferi locuri de parcare pelerinilor veniți din alte orașe ale țării, dar și în zona Bulevardului Dimitrie Cantemir, aici urmând să ajungă autocarele cu pelerini.

Care este programul pelerinajului Sfântului Dimitire cel Nou?

Pe 24 octombrie, între orele 12-13, pelerinii vor merge la Bisericia Sfântul Spiridon cel Nou și pe Platoul Catedralei Patriarhiei, unde vor avea loc mai multe procesiuni religioase.  La Crucea Brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei se va ține o nouă slujbă, urmând ca pelerinii să se îndrepte apoi către Altarul de Vară. Slujba va fi continuată apoi la Catedrala Patriarhală, începând cu ora 13.30 și până la ora 22.30.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Cod portocaliu și galben de ploi și vânt puternic în mai multe județe din țară

Obiceiuri de Sfântul Dimitrie. Ce trebuie să faci pe 26 octombrie dacă vrei să ai noroc tot anul

Ce rugăciune să spui la moaștele Sfântului Dimitrie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri