Cod portocaliu și galben de ploi și vânt puternic în mai multe județe din țară

După câteva săptămâni în care vremea a fost mai caldă decât ar fi fost normal pentru această perioadă a anului, temperaturile scad simțitor, iar ploile abundente vor cuprinde aproape toată țara. Meteorologii au emis mai multe avertizări cod portocaliu și galben de ploi și vânt puternic, valabile în mai multe județe din țară.

Cod portocaliu de ploi

Avertizarea cod portocaliu de ploi intră în vigoare astăzi, la ora 12 și este valabilă până mâine la ora 18. În acest interval de timp se vor înregistra ploi abundente în zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, aici cantitățile de apă depășind pe arii extinse 50, 60 l/mp și izolat 80 l/mp, potrivit meteoromania.ro.

Cod galben de ploi și vânt puternic

Codul galben de ploi și vânt puternic vizează Oltenia, Muntenia și Transilvania, dar și zonele de montane și submontane, în special zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură. Cantitățile de apă vor depăși local 20, 30 l/mp și izolat 40 l/mp. În zonele montane, ploile vor fi însemnate, depășind  30 și 50 l/mp și izolat peste 60 l/mp, iar vântul va sufla cu putere, în majoritatea regiunilor având o viteză de  50, 55 km/h în timp ce în zonele montane va depăși 70, 80 km/h. Această avertizarea este valabilă de astăzi, începând cu ora 10 și până mâine la ora 23.

Cod galben de vânt

Codul galben de vânt a intrat în vigoare astăzi, la ora 6 și este activ până la ora 10. În județele Buzău, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, vântul va bate cu putere, depășind la rafală 55-65 km/h iar la munte, temporar, 70-80 km/h.

Foto: 123rf.com

Citește și:

După „Balena albastră', un nou joc periculos circulă pe facebook. Uite în ce constă „Provocarea de 48 de ore' și care este miza jocului

Ultimele imagini publice cu Olga Tudorache. Fotografiile sunt cutremurătoare

Tânăra care a căzut de pe catedrala Saint Paul din Londra a lăsat două scrisori de adio. Ultimele cuvinte ale româncei au emoționat pe toată lumea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri